Korktuğu için 10 kiloluk kitle ile yaşayan 43 yaşındaki Hacile Düdükçü, ağrılar dayanılmaz olunca son çare olarak hastaneye gitti. Gittiği hastanelerdeki doktorlar, bu ameliyatın burada yapılamayacağını ancak büyük şehirlerde gerçekleştirilebilecek riskli bir ameliyat olduğunu söylemesi üzerine Düdükçü, son çare olarak Medical Park Ordu Hastanesi’ne gitti.

Medical Park Ordu Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jin. Op. Dr. Murat Kalemli ve deneyimli ekibinin gerçekleştirdiği başarılı ameliyat sonucu 10 kilogramlık kist sorunsuz olarak çıkarıldı. Ameliyat sonrası yüzü gülen Düdükçü, ameliyattan sonra yıllardır yaşadığı kabustan kurtulmuş bir şekilde yeni bir hayata gözlerini açmanın mutluluğunu yaşıyor.

Jin. Op. Dr. Murat Kalemli, bu tip ameliyatları Medical Park Ordu Hastanesi’nde daha önce de gerçekleştirdiklerini ama bu ameliyatın ilginç yönünün, kistin büyüklük olarak bir rekor olduğunu belirtti. Kalemli, şöyle devam etti:

“Hastamız, 8 yıldır çeşitli hastanelere müracaat etmiş. Biraz kendi korkusundan biraz da ameliyat sonrasının riskli olmasından dolayı ameliyat olmamış, bu nedenle kitle iyice büyümüş. Hastanın yumurtalığındaki kitle bizim dermoid kist olarak adlandırdığımız kanserle çok yakın akraba olan ama temiz çıkma ihtimali de kuvvetli olan içinde yağ, saç, kıl, diş gibi maddeler bulunan yumurtalık içinde oluşan tümöral bir dokudur.“

Hastanın sadece tek bir yumurtalığını alarak ameliyatı başarıyla, problem yaşamadan tamamladıklarını kaydeden Dr. Kalemli, ‘’Aldığımız kitle 40x30 santimetre ve 9 bin 870 gram olarak ölçüldü. Gerçekten literatüre geçebilecek bir vak'a, biz bu vak'ayı ulusal kongrede de yayınlamayı planlıyoruz. Ayrıca, bu ameliyatın Ordu’da yapılabilmesi mutluluk verici.’’ diye konuştu.