AYDINPOST ÖZEL

12 yıldır bir türlü çözülemeyen Aykonut yapı kooperatifi"nde gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Son yapılan genel kurulda başkanlığa seçilen Rahmi Çoban, Aydınpost Haber Dairesi"ne özel açıklamalarda bulundu.

Başkanlık görevine devam ettiğini açıklayan Başkan Çoban, “Bu konuda ortaya atılmış çeşitli iddialar var. Ancak hepsi de asılsız. Tek gayeleri beni görevden alabilmek” diye konuştu.

Çoban, "Genel kurul salonunda Belediye Başkanı İlhami Ortekin"i sözünde durmamasıyla itham eden ve eleştiren eski Başkan Turan Erdoğan"dır. Bizim en ufak kongre salonunda söylemimiz bulunmamaktadır. Kaldı ki tutanaklara geçen konuşmalarda da bunlar not alınmıştır” dedi.

İşte Başkan Rahmi Çoban"ın Aydınpost"a yaptığı önemli açıklamalar…

 

KİMSENİN ADAMI DEĞİLİM

 

Ben İlhami Ortekin ile yaklaşık 15 gün önce ciddi tartışmalar yaptım. Benim için Hüseyin Aksu"nun adamı diyenlere söylüyorum ben kimsenin adamı değilim. Benim Aydın"a geleli 3-4 yıl oldu. Aykonut lehine ne gerekiyorsa onu yapmak üzere yola çıktık. Toplum menfaatine bu sorumluluğu üstlendim. Birilerinin Deli Dumrul"luk yapması gerekiyor.

 

HÜSEYİN AKSU İLE SAMİMİ DEĞİLİM

 

Genel kurulda yapılan 5 saatlik video çekimleri mevcut. Bakın orada üye olmayanların oy kullandığına dair söylemler yapıldı. Yalan. Kongreye yapan eski yönetim. Orada hazirunda ismi bulunanlara kart dağıtan ben değilim ki. Üyelere bu kartları veren de eski yönetim. Aslında Aykonut"tan her hafta haber çıkar. Ben genel kuruldan önce Sayın Başkan İlhami Bey"le kavga ettim. Neden Hüseyin Aksu"nun adamı diye adımı çıkartmışlar. Ben, Hüseyin Aksu"yu nitelendirildiğim gibi tanımam.

 

KARALAMA POLİTİKASI GÜDÜYORLAR!

 

Benim çete olduğumu iddia edenler var bugün. Benim çetelikle falan işim olmaz. Genel kurulda insanların ibra etmemesi yönünde para dağıtımı söyleyenlerle karşılaştım. Neymiş efendim ben kişi başına 560 YTL para dağıtmışım. Yahu ben emekli bir adamım. Benim aylık gelirim zaten 500 küsur YTL. Ben böyle bir parayı nasıl dağıtabilirim ki? Asıl çete bunlar biliyor musunuz?

 

EVRAKLARLA İLGİLİ TEREDDÜTLERİMİZ VAR!

 

Yeni yönetim olarak henüz evrakları teslim almadık. Diyorlar ki, Bakanlık yetkilileriyle görüşüldü, dosyaları bu haliyle almanızda herhangi bir sakınca yok. Dolayısıyla biz de bu durumdan şüpheleniyoruz. Kontrol edilmesini istiyoruz. Tereddütlerimiz var çünki.

 

ESKİ YÖNETİCİLERDEN TEHDİT ALIYORUZ!

 

Bakın eski Başkan Turan Erdoğan"ın başkan olmadan önceki mali durumunu herkes biliyor. Ticaret Odası"ndaki görevinden de neden alındığı sicilinde mevcut. Turan Erdoğan, kooperatifte üye bile değilken, bugün kooperatifte daireleri var. Kullandığı 4x4 aracı bulunuyor. Bizim yönetime gelmemizle birlikte Tayfun Kocabaşoğlu, üyelere tek tek dolaşarak bize güvenmemeleri hususunda görüşmelerde bulunup tehditler savurmuş. Bakın ben evrakların bulunduğu dosyayı bile artık yanımdan ayırmıyorum. Yönetim kurulundaki bazı arkadaşlarımıza tehditler savrulmaktadır. Bu konuda Savcılığa intikal eden müracaatlarımız var.

Yönetim kurulu üyemiz Yaşar Yamaç, geçen gün akşam Anemon otelde görevli olduğu sırada eski yönetim kurulu üyesi Yaşar Özkan"ın yeğeni Aydın Özkan tarafından tehdit edilmiştir. Bu konu Savcılığa intikal ettirilmiştir.

 

BU İŞ ÇÖZÜLENE KADAR MÜCADELEYE DEVAM

 

Aykonut"ta Mustafa Selçuk, Edirne"deki cezaevinden bile müdahalelerde bulunarak bizleri karalamaya ve işi farklı aşamalara getirmeyi planlamaktadır. Bu konuda ben kendi adıma gidebildiğim noktaya kadar gideceğim. Amacım Aykonut"taki bu sorunun çözülmesidir. Mağdur olan pek çok insan var. Aykonut"ta yanlış iş yapanların yargılanması ve gerektiği cezaya da çarptırılması için elimden gelen tüm gayreti göstereceğim” dedi.