Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Münire Erman Akar, geçen 8 Ağustos'ta rahim nakli olan Derya Sert'in bir yılı doldurmasına az zaman kaldığını, naklinden sonra 11 kez adet gördüğünü söyledi.

DHA'ya konuşan Prof. Dr. Akar, ağustos ayı başında 12'nci kez adet görerek güvenli periyodu tamamlayacak olan Sert'in, eylül ayında embriyo transferini gerçekleştireceklerini belirtti. Prof. Dr. Münire Erman Akar, Derya Sert'in embriyo transfer gününü memleketi Mersin'in Anamur İlçesi'nde beklediğini kaydetti.

Ekip, nakilden önce kadından alınan yumurtalar ile eşinden alınan spermleri dölleyerek embriyo elde etmişti. Naklin birinci yılında, yani ağustos ayında tüp bebek yöntemi ile gebelik denemesi yapılacak. Denemenin başarılı olması ve her şeyin yolunda gitmesi halinde aile, 2013'ün mayıs ayında bebeklerini kucaklarına alacak.

Prof. Dr. Akar, Derya Sert'e yapılan operasyonla ilgili bilimsel çalışmayı ABD'nin Las Vegas kentinde 5- 9 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek The American Association of Gynecologic Laparascopists Kongresi'nde sunmayı planladıklarını anlattı. Prof. Dr. Akar, "Ben o kongrede iki yıl önce koyundan koyuna rahim naklini ve rahim naklinden sonra da kuzu doğumunu izlemiştim. O yüzden insanda bu doğum çok ilgi çekecektir. İnşallah gebelik olur, o takdirde sunum daha fazla ilgi görecek" diye konuştu.