Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 8 Ağustos 2011 tarihinde Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından dünyada ilk kez kadavradan rahim nakli gerçekleştirilmişti. Rahim nakli olan 22 yaşındaki Derya Sert'e ağustos ayında daha önce döllenen embriyo, naklin birinci yılında rahmine yerleştirilecek. Tedavilerinin çok iyi gittiğini belirten Derya Sert, embriyonun rahme konulacağı günü beklediğini açıkladı. Tedavilerin sonunda bebeklerinin olacağına inandığını kaydeden Derya Sert, "Allah'ın izniyle bu tedavilerin sonunda bizim de bir bebeğimiz olacak. O duyguları önce Allah sonra da doktorumuz Ömer Özkan sayesinde bebek duygusunu biz de tadacağız." dedi.

"ÖMER HOCA'YE GÜVENİMİZ DAHA DA ARTTI"

Prof. Dr. Ömer Özkan'ın dünyada ilk kez kol ve bacak naklini gerçekleştirdiğini ayrıca Türkiye'de de ilk kez yüz naklini başarıyla tamamladığını hatırlatan Sert, doktorlarının her geçen gün yeni bir başarılara imza attığını açıkladı. Yüz ve kol nakillerinin de çok başarılı geçtiğini duyduğunu kaydeden Sert, "İnşallah o hastalar da bir an önce sağlıklarına kavuşurlar. Doktorumuz zaten bizim için bir taneydi. Artık doktorumuz gözümüzde daha da büyüdü." diye konuştu.

Ömer Özkan'a çok güvendiklerini belirten Sert, kendisinin de bu nakil sürecinden geçtiğini, hastaların sağlıklarına kavuşması işleminin biraz sabır gerektiren bir şey olduğunu aktardı. Sert, nakil olduktan 3 ay sonra evine geçtiğini, fakat ara ara kontrol olmak için hastaneye geldiğini belirtti.

Öte yandan Sert çiftinin, doğacak çocuklarına erkek olması durumunda Ömer ismini verecekleri öğrenildi.

5 BİNDE BİR GÖRÜLÜYOR

Dünyada ilk olarak kadavradan gerçekleştirilen nakil ameliyatı 10 saat sürdü. İsmi açıklanmayan kadavradan alınan rahim doğuştan rahmi olmayan Derya Sert'e nakledildi. Doğuştan rahim olmamasının ise 5 binde bir ihtimal olduğu belirtildi.

Öte yandan nakledilen rahmin doğum gerçekleştirildikten sonra alınacağı öğrenildi.