Hamileyken stüdyoya giren ve 14. albümü 'İstanbul'da Aşk'ı kısa bir süre önce piyasaya çıkaran Yeşim Salkım, 'İnsanoğlunu memnun etmek çok zordur; beğenirlerse ne ala, beğenmezlerse canları sağ olsun' dedi.

20 yıl sonra ikinci kez anneliği tadacak Salkım'dan AKŞAM'a çarpıcı açıklamalar.

6 aylık hamile olan Yeşim Salkım, hem yeni albümünün hem de 20 yıl aradan sonra anneliği yeniden tatmanın heyecanını taşıyor. Başından dört evlilik geçen, 2001 yılında Hakan Uzan'dan boşandıktan sonra zor günler yaşayan Salkım, 14. albümü 'İstanbul'da Aşk'ı, hamileliğini, 20 yaşındaki kızı Gizem'i ve son eşi Hakan Eratik'i AKŞAM'a anlattı.

-Albüme gelen ilk tepkiler nasıl?
Galiba beğenilmiş... Ben çok fazla ilgilenmem böyle şeylerle. Bir şeyi yaparım ve bırakırım. Beğenirlerse ne ala, beğenmezlerse canları sağ olsun.

-Hamilelik ve albüm çalışmalarınız çakıştı...
40 yaşında çok büyük bir işe kalkıştım. Beni sokakta gören kadınlar tebrik edip, cesaretimi kutluyorlar. Bu hassasiyetim albüme de yansıdı.

-Kızınız Gizem hamileliğinize ne tepki verdi?
Gizem, çok heyecanlı ve mutlu. Ben onu tek başıma büyüttüğüm için, hamile kalınca bazı endişelerim oldu. Ama aşık olduğunuz bir adamdan, babasıyla büyüyecek bir bebek. Bunlar benim hiç tatmadığım duygular...

-Hakan Bey sizce nasıl bir baba olur?
Çok iyi olacağını düşünüyorum. Beslemek benden; yıkamak ve uyutmak Hakan'dan.

Yeminimi bozdurmasınlar
-Daha önce yaptığınız evliliklerle ilgili yazılan yazılar, haberler canınızı sıkıyor mu?
Evliyim, hamileyim ve mutluyum. Birileri çıkıp 'eskiden' diyor! Neden çifte standart uygulanıyor? Ben o kadar çok şey dökerim ki, buradan karşıya yol olur. O zaman herkesin eski sevgililerini, eski eşlerini, gazetelerde çarşaf çarşaf çıktıklarını sersinler önlerine. Neden bir tek bana yapılıyor? Bu tarz haberler beni rahatsız ediyor. Ben rahibeler gibi sessizlik yeminiyle oturuyorum. Bu sessizlik ve sakinlik yeminimi bozdurmasınlar.

Yeni çıkan popçuları din-le-ye-mi-yor-umm
-TÜRK sanat müziği ve halk müziği dinlemeyi çok seviyorum. Yeni çıkan hiçbir popçuyu dinlemiyorum, din-le-ye-mi-yor-umm... Ama Sıla'yı dinliyorum ve bence inanılmaz yetenekli. Son beş yılda popüler olan hiç kimseyi dinlemedim ama Aşkın Nur Yengi, Leman Sam dinlerim.

-SERDAR Ortaç'ı çok beğeniyorum ve severek dinliyorum. Ama her insanın hitap ettiği bir kitle var. Serdar, bana çok güzel iki şarkı verdi. Ama o iki şarkı Yeşim Salkım'ın okuyabileceği şarkılar değildi.

-İKİ film teklifi aldım. Birinde hamile köylü kadınını oynamamı istediler. Fakat çok fazla traktör, hoplama zıplama hareketi vardı, kabul etmedim.

- Diğerinde ise bir pavyon dansözü rolü teklif ettiler. Aklıma yattı ama bebeğimi tehlikeye atarım diye korktum.

Bu gazla yine hamile kalırım
- 20 yıl sonra gelen bebek heyecanının da dışında birçok şey değişti. Hakan çok sakin bir insan ve beni de sakinleştirdi. Benim insani taraflarımı öne çıkardı. Hırslarımı da törpüledi.
- HAMİLE olduğumu ilk üç ay gizledim. Hem nazara inanıyorum hem de her anne bunu gizler. Çünkü ilk üç ay en tehlikeli dönemdir. Bebeği kaybetme riskiniz yüksek.
- BU gazla belki bir daha hamile kalırım. Allah büyük, belki erkek olur. Gizem ve Ada'nın yanına...

akşam