Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, radyoloji çalışanlarının fazla çalışmaya mahkum edildiğini ileri sürerek, “Dünya radyoloji gününü Türkiye"deki radyoloji çalışanları bu sene buruk karşılıyor.

Çünkü tüm itirazlarımıza rağmen, mesai saatlerini yükselten bir genelgenin Danıştay"ca iptal edilmesi de görmezden gelinerek, tam gün yasası ile çalışma saatleri günlük 5 saatten 7 saate çıkarıldı. Çalışanlar radyasyona mahkum edildi” dedi.

8 Kasım Dünya Radyoloji günü nedeni ile yazılı bir açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, radyoloji çalışanlarının fazla çalışmaya mahkum edildiğini savundu. Fazla çalışma ile radyoloji çalışanlarının ölümcül hastalıkların kucağına itildiğini söyleyen Kahveci, “Mesai saatlerinin artırılması demek radyoloji çalışanlarını radyasyonun yol açtığı ölümcül hastalıkların kucağına itmek, onlara radyoloji birimlerinden sağ çıkamayacaksınız demektir. Ülkenin sağlığından sorumlu Sağlık Bakanlığı"nın kendi çalışanlarının sağlığına bu derece kayıtsız kalarak çalışma saatlerini yükseltmesi son derece kaygı vericidir” şeklinde konuştu.

-GOOGLE BİLE HATIRLADI BAKANLIK UNUTTU-

Radyoloji gününü Google"un bile hatırladığına ama radyoloji çalışanlarını bakanlığın unuttuğuna dikkat çeken Kahveci, “Bugün dolayısıyla arama motoru google logosunu bir röntgen filmi olarak yayınlıyor. Arama motoru hatırlıyor ama bakanlık radyoloji çalışanlarını fazla çalışmaya mahkum ederek unutuyor” dedi.

Kahveci, Sağlık Bakanlığı"nın artık sorun yaratmaktan vazgeçerek çözüm üretmenin merkezi olması gerektiğini sözlerine ekleyerek, “Çalışma saatlerini yükseltmek yerine röntgen birimlerini sağlıklı hizmet üretir hale getirmeli, radyoloji çalışanlarının sorunlarına çözüm üretmelidir. Tüm bu olumsuzluklara rağmen radyoloji çalışanlarının 8 Kasım dünya radyoloji gününü kutluyoruz” diye konuştu.