Kültürlerarası bir anlayışla müzikseverlere farklı bakış açılarına sahip düzenli ve zengin bir program sunmaya 11 yılı aşkın bir süredir devam eden Babylon İstanbul; derleme albüm projeleri, Babylon kitap ve Babylon dergi sonrasında şimdi de www.radyobabylon.com adresi üzerinden dinlenen Radyo Babylon ile yeryüzüne ait tüm sesleri dünyaya yayıyor.

Radyo Babylon internet ortamında onlarcasına denk geldiğimiz sıradan bir playlist radyosunun çok ötesinde; insan elinin değdiği, kulağınızı güvenle teslim edebileceğiniz “babylon jukebox”un engin arşivinin yanı sıra 10"u aşkın programcısı ve DJ"leriyle dopdolu bir içerik ve yeni bir platform olmayı hedefliyor. Asmalımescit"teki stüdyosundan yayın hayatına resmen başlayan Radyo Babylon"un ev adresi www.radyobabylon.com

Radyo Babylon"un web sitesinde ayrıca yayın akışı, detaylı program bilgileri ve playlistler, müzik dünyasından sıcak haberler, yeni albüm notları, özel röportaj ve dosya çalışmaları; kısacası müzik ekseninde giderek genişleyecek doyurucu bir içerik yer alıyor.

Radyo Babylon"da kimler var?

Radyo Babylon"da Mehmet Garan, DJ Style-ist, Murat Meriç, Mabbas, Cünort, Recep Şencan ve daha birçok isim cazdan dünya müziğine, indie rock"tan electronica"ya birçok farklı tarzda özel programlarıyla Radyo Babylon kadrosunda. Buna ek olarak her ay farklı yerli-yabancı konuk DJ"lerin setleri de yayın akışı içinde yer alacak. Hatta ilerleyen zamanlarda Babylon"dan ve Nublu"dan canlı yada kayıt yayınlar da Radyo Babylon"un sürprizlerinden bazıları.

Radyo Babylon nasıl dinlenir?

Radyo Babylon"u birçok farklı ortamda dinleyebilmek için seçenekler mevcut. Evde, ofiste kısacası internet erişimi olan her yerde www.radyobabylon.com sitesi üzerinden Radyo Babylon kesintisiz dinlenebiliyor. Ayrıca cep telefonunuzdan yada dizüstü bilgisayardan, veya aracınızdan da gerekli uygulamaları kullanarak Radyo Babylon"a ve iyi müziğe erişmek mümkün.

• Internet radyosudur.
• Müzikal anlayışı eklektiktir. İyi müziğin her türüne açıktır. Caz, rock, world, indie ve electronica"yı korkmadan bir arada çalar.
• Programcıları ve DJ"leri ile türlere göre derinleşir.
• Bilgisayar ve cep telefonundan dinlenir, şimdilik...
• Stüdyosu Babylon"un hemen yanındadır. Canlı yayına ve misafir ağırlamaya uygundur.
• Babylon ve Nublu sahnesiyle bağlantılıdır. Zaman içinde birtakım konserleri canlı yayınlayacaktır.
• Dünya ile bağlantı içindedir. Yeni müzikleri, akımları, farklı coğrafyaları özel programlar ve programcılar ile İstanbul"a ve İstanbul üzerinden dünyaya taşımaya niyetlidir.

• New York, Sao Paolo, Bogota, Paris, Londra, Berlin ve Tokyo ile başlayarak, dünyanın önemli merkezleriyle köprüler kurmaya, ortak projeler üretmeye niyetlidir.
• Aynı zamanda bir müzik portalıdır. Günün parçası, haftanın albümü, ayın plak şirketi, yeni albüm değerlendirmeleri, müzik haberleri, özel dosyalarıyla paylaşıma açık bir sistem geliştirmeyi, müzik ile dinleyici arasında güvenilir köprü olmayı amaçlamaktadır.
• Radyo Babylon, içinde bulunduğu müzik eksenli geniş iletişim ağıyla uluslararası platformda söz sahibi ve öncü bir internet radyosu olmayı hedeflemektedir.

www.radyobabylon.com