DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Türkiye’ye konuşlandırılması düşünülen “füze kalkanı” konusunda halk oylaması yapılmasını istedi.
 
Zeybek, yaptığı yazılı açıklamada, füze kalkanı konusunun halk oylamasına götürülen konuların hepsinden daha önemli olduğunu, kararı halkın vermesi gerektiğini belirtti.
 
“TÜRKİYE HEDEF HALİNE GETİRİLDİ”
NATO’nun “Caydırıcı Güvenlik Sistemi” denilen radarların ve füzelerin Türkiye’de konuşlandırılması kararının, sıcak bir çatışmada Türkiye’yi “hedef ülke” haline getireceğini vurgulayan Zeybek, “Amerika’nın istekleri doğrultusunda radarların Türkiye’ye konuşlandırılması olayı, Türkiye’nin en yakın komşusu İran’ı, Rusya’yı, en uzak komşusu Çin’i ilgilendiriyor. Olası bir sıcak savaşta Türkiye’ye bakışlarında değişiklik olur” dedi.
 
“SOMALİ, GAZZE'YE DEĞİL KANDİL'E GİTSİN"
Başbakan’ın Somali’ye gitmesini de eleştiren Zeybek, “Elbette Somali'ye yardım yapılmalıdır. Ben Başbakanı Somali'ye değil, Kandil'e gitmeye davet ediyorum. Son bir ayda 40'tan fazla insanımız öldü. Başbakan Türkiye Cumhuriyeti'nin BAşbakanıdır, bunu unutmamalıdır. İslam dünyasında başkaları için taşeron liderliğe dayalı tuzaklara iktidarımız düşmemelidir" dedi. Gazze ve Somali’ye gitmek gibi bir propaganda değerinden başka bir değeri olmayan konularla meşgul olunmasını devlet adamı ciddiyetiyle bağdaştıramadığını kaydeden Zeybek, "Sorunlarımız artık 'sıfır sorun' değil 'önüne çok sıfır konulmuş sorun' haline gelmiş durumda. İsrail'le olan mesele gelecekte belli bir yerde duracak, İsrail'le uzun süreli bir gerginlik yaşanacağını tahmin etmiyorum" dedi. (A.A)