FAS istihbaratının, Fas vatandaşlığı da bulunan Fransa Adalet Bakanı Rachida Dati"nin İspanya eski başbakanı Jose Maria Aznar"dan hamile olduğunu bildirdiğine dair iddialar doğrulanmadı. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy başkanlığında, Noel tatili öncesi Elysee Sarayı"nda yapılan Bakanlar Kurulu toplantısına önceki gün katılan 8 aylık hamile Dati, konu hakkında yorum yapmadı. Saraya karnı burnunda gelen bakan, bebeğin babasını doğumdan sonra açıklayacağını söylemişti. Aznar"ın yöneticisi olduğu Faes Vakfı iddiayı kesin bir dille yalanlamış ve yasal işlem başlatmıştı.

Fransız medyası da, İspanyol El Pais gazetesinin önceki gün ortaya attığı "Fas"tan bebek istihbaratı" haberine kayıtsız kaldı. Bu ilgisizliğin nedeninin, aynı iddianın sansasyonel haberler veren "Bakchich" adlı internet sitesinde daha önce yayınlanması olabileceği belirtiliyor. İddia, eylül ayından beri gündemde; fakat ilk kez El Pais gibi "nispeten" ciddi bir gazeteye de taşındı.

Fransız basını, daha önce, muhtemel baba adayları arasında, Veolia Environment"in başkanı Henri Proglio"yu, Sarkozy"nin yakın arkadaşı Barriere Casino"larının sahibi Dominique Desseigne"i ve TF1"in sunucularından "Arthur" lakaplı Jacques Essebag"ı saymıştı.
Hürriyet