BEŞİKTAŞ"IN Portekizli yıldızları içinde tartışmasız en kariyerli ve en tecrübeli isim olan Simao Sabrosa, farkını daha ilk maçtan gösterdi.. Ziraat Türkiye Kupası"nda Manisaspor"la oynanan kritik maçta attığı birbirinden güzel pasların yanı sıra "lider" duruşunu da sergileyen Simao, maç sırasında yaptığı uyarılarla Beşiktaş"ın galibiyetinde önemli pay sahibi oldu..

OYUNU çok iyi okuyan 31 yaşındaki futbolcu, Beşiktaş"ın ilk golü yemesinin ardından arkadaşlarına “Top bizdeyken birbirimize çok yakınız.. Aramızı biraz açalım, oyunu genişletelim.. Daha rahat paslaşırız” dedi.. Nitekim Simao"nun bu uyarısından sonra topa daha fazla sahip olmaya başlayan siyah-beyazlılar, arka arkaya 2 gol bulup öne geçti..

AMA Simao önceki gün en önemli uyarıyı devre arasında kankası Quaresma"ya yaptı.. Beşiktaş taraftarının en sevdiği oyuncuların başında gelen Q7"nin sezonun ilk yarısında pozisyonları çok fazla zorlaması en çok eleştirilen tarafıydı.. Bu durum, birçok yorumcu tarafından yanında oynayan oyunculara güvenmemesiyle açıklanıyor ve yeni transferlerin ardından Quaresma"nın takım oyununa daha fazla katkıda bulunacağı söyleniyordu..

10 KEZ TOP KAYBETTİ

BUNA karşın Manisa maçında Guti"nin yanında Simao ve Almeida da olmasına karşın Ricardo Quaresma"nın tarzında çok fazla bir değişiklik gözlenmedi.. Neredeyse topla her buluşmasında en az bir çalım atmadan kimseye pas vermeyen Q7"yi Simao devre arasında yakaladı.. Soyunma odasından çıkarken Quaresma"ya “Şimdi şov zamanı değil, netice zamanı.. Şov yapmanın vakti geldiğinde onu hep birlikte yapacağız” dedi..

FAKAT Simao"nun bu sözlerini anında unutan Quaresma, ikinci yarıda da bıraktığı yerden devam etti ve sahada topla en çok oynayan isim olup, 10 da top kaptırarak bu olumsuz istatistikte zirveye çıktı.

"Defans, sisteme alışacak"

BEŞİKTAŞ"IN, Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 3. maçında Manisaspor"u 3-2 yendiği mücadeleyi tribünde izleyen Beşiktaşlı yöneticiler, defans oyuncularının, öndeki yıldızlara uyum sağlamasını bekliyorlar.. İkinci başkan Metin Keçeli, genel sekreter Fahrettin Curoğlu, basın danışmanı Mehmet Soysal ve futbol komitesi üyeleri Cengiz Zülfikaroğlu ile Doğan Küçükemre önceki günkü maçı tribünde seyrettiler..

KARŞILAŞMA sonrası uzun bir aradan sonra sahalara dönen Tomas Sivok"un, yanındaki arkadaşlarıyla uyum sorunu yaşadığını belirten yöneticiler, savunma hattında oynayan isimlerin zamanla teknik direktör Schuster"in oyun anlayışına ayak uyduracağına inandıklarını ifade ettiler..

BİR gol atan, bir topu da direkten dönen Mert Nobre"nin sergilediği futboldan da son derece memnun kalan Beşiktaşlı yöneticiler, takımın artık daha dikine oynadığı görüşünde birleşirken, Simao ile Almeida"nın neden dünya yıldızı olduklarını bir kez daha anladıklarını söylediler..

FATİH TEKKE Konya"yı reddetti

SCHUSTER"İN yüzüne bile bakmadığı Beşiktaş"ın tecrübeli futbolcusu Fatih Tekke, Konyaspor"a "Hayır" dedi.. Beşiktaş ve Konyaspor yönetimleri, Fatih"in transferi konusunda her konuda anlaşmaya varmıştı.

Ama Fatih, yeşil-beyazlıların teklifini kabul etmedi ve transfer suya düştü.