Rusya'nın Soçi şehrinde düzenlenen, "Yabancı Ülkelerle Askeri Teknoloji İşbirliği Komisyonu"nun toplantısına başkanlık eden Putin, silahlanma programının son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Rus ordusunun donanımının güçlendirilmesi için yeni çözümler bulunması gerektiğini söyleyen Putin, silahlanma programı çerçevesinde yapılan harcamalara dikkat çekerken, "Ayrılan bütçenin yüzde 75'inden fazlası sadece beş araştırma projesine gidiyor. Burada büyük bir dengesizlik var" dedi.

2020 yılına kadar dokuz adet S-300 hava savunma sisteminin ordu envanterine girmesi gerektiğini vurgulayan Putin, "10 adet İskender-M taktik füze rampası, 9 adet S-300 hava savunma sistemi, 2300 tank, 200 ağır-mobil silah ve 30 binden fazla askeri araç 2020'ye kadar hazır olmalıdır" dedi.

RUSYA İKİNCİ SIRADA

Bu yıl yapılan silah satışına da değinen Putin, ilk altı aylık dönemde 6,5 milyar dolar değerinde silah sattıklarını açıkladı.

Geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında yüzde 14'lük artış görüldüğünü vurgulayan Putin, son 6 yıldaki silah satışlarının ise iki kat arttığını, 2005'deki 6,5 milyar dolarlık gelirlerinin 2011'de 13 milyar dolara ulaştığını bildirdi.

Rusya silah ihracatında dünyada ikinci sırada yer alıyor. Rusya'nın silah sattığı ülkelerin başında Hindistan, Suriye, Cezayir ve Malezya geliyor.