PKK terör örgütü mensupları tarafından dün gece Tunceli-Erzincan karayolu üzerinde bulunan Şehit Memet Jandarma Karakolu yakınlarında yola döşenen el yapımı ve tahrip gücü çok yüksek 40 kiloluk Anfo tipi bomba bulunarak imha edildi. Bombanın imha edilmesi ile yeni bir facianın önlendiğini belirten yetkililer, Erzincan'da 9 askerin şehit olduğu bombalı saldırıdan sonra kontrollerin artması ile bombanın fark edildiğini söylediler.

Tunceli-Erzincan karayolunun 25 kilometresinde bulunan ve yol güvenliğini sağlayan Şehit Memet Jandarma karakolunun yakınlarında dün gece yolda mayın ve patlayıcı kontrolü yapan askerler, Karakol yakınındaki karayoluna döşenmiş ve tahrip gücü yüksek 40 kiloluk bir bomba buldu. Askerler tarafından imha edilen bombanın Anfo tipi karayolunun içine ve yan tarafına birbirine bağlantılı olarak tek düzeneğe bağlantığı belirtildi.

Amonyum Nitrat-Fuel Oil ve Mazot kullanılarak hazırlandığı için Anfo denilen bomba türünun bomba arama detektörü ile bomba uzmanı köpekler tarafından fark edilmeyen bir bomba türü olduğu belirtildi. PKK terör örgütü mensuplarının son yıllarda bomba detektörleri ve uzman köpeklerin fark etmesi nedeniyle bu bomba türünü kullanmaya başladıkları belirtildi. Anfo maddesi ile hazırlanan bomba düzeneğinin Jammer'den etkilenmemesi için araçlarda kullanılan lazerli uzaktan kumanda kullanıldığı belirtildi.

Tunceli-Erzincan karayolunda Anfo maddesi ile hazırlanan ve son anda fark edilen bombanın imha edilmesi sırasında karayolu 2 saat trafiğe kapıtıldı. Erzincan yönünde gelen araçlar Pülümür ilçesi Kırmızıköprü Jandarma karakolunda bekletilirken, Tunceli yönünden Erzincan yönüne giden araçlarda Tunceli girişindeki Mameki köprüsünde bekletildi.

Bombanın uzaktan kumandalı olması nedeniyle eylemi yapmak isteyen PKK'lıların bölgede olabileceği ihtimali üzerine bölgeye Jandarma özel harekat timleri sevk edildi. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından Skorski Helikopterleri ile bölgeye havadan bırakılan Jandarma özel hareket timlerinin bir grup teröristi tespit ettiği belirtildi. Ormanlık alan içinde gizlenen PKK'lıların Pülümür vadisi içindeki ormanlık alan ve derin vadilere doğru kaçtığı sırada askerlerin yoğun ateşi uzaklarda bile duyuldu.