Suriye’de sivillerin yardım çağrısı üzerine giden güvenlik güçleri, pusu kuran silahlı ‘çetelerin’ saldırısına uğradı. Bir de karakol basıldı.
 
Suriye'de halk isyanlarını bastırmaya çalışan güvenlik güçleri dün silahlı grupların düzenlediği iki saldırı sonucunda ağır kayıplar verdi. Ülkenin kuzeybatısındaki Cisr El Şukur Kasabası’nda pusu kuran silahlı gruplar, polise saldırdı. Bu saldırıda 80 polis öldü. Suriye devlet televizyonu pusuya düşürülen 80 polisin öldürüldüğünü duyurdu. Saldırıya uğrayan polis ve ordu mensuplarının, Cisr El Sukur bölgesinden yardım isteyen sivillerin çağrısı üzerine bölgeye sevk edildikleri belirtildi. Suriye güvenlik güçlerinin bölgedeki bir karakoluna da silahlı gruplar tarafından saldırı düzenlendi. Karakola düzenlenen saldırıda da polis ve askerlerden oluşan yaklaşık 40 kişi öldü.
 
35 SİVİL ÖLMÜŞTÜ
 
İçişleri Bakanı İbrahim El Şaar, “Saldırılara karşı eli kolu bağlı kalmayacağız” dedi. Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü Başkanı Rami Abdülrahman, güvenlik güçlerinin cumartesiden beri operasyonlar yürüttüğünü söyledi. Abdülrahman, Cisr El Şukur ve komşu köylerde iki günde 27 rejim karşıtı sivilin öldürüldüğünü söyledi. İnsan hakları örgütleri, Suriye’de hükümet karşıtı protestoların başladığı mart ayından beri şiddet olaylarında hayatını kaybedenlerin sayısının 1200’ü geçtiğini iddia ediyor. Suriye’ deki rejimi protesto gösterileri dün de devam etti.