Rusya lideri Vladimir Putin’i, yeniden göreve geldiği Mart ayındaki seçimler öncesinde protesto eden kadın rock grubu Pussy Riot üyelerinden üçü, 17 Ağustos'ta 'dine yönelik nefretten kaynaklanan holiganlıktan suçlu' bulunarak 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Protestoya katılan ve Rus polisi tarafından aranan Pussy Riot üyelerinden diğer ikisinin ise ülkeden kaçtığı duyuruldu.

Grubun Twitter hesabından yapılan duyuruda kaçan grup üyelerinin isimleri açıklanmadı ancak hapse atılan kadınlardan birinin kocası, kaçan iki grup üyesinin de protestoda rol aldığını söyledi.

Birçok Batı devleti, Pussy Riot üyeleri Maria Alyokhina, Nadezhda Tolokonnikova ve Yekaterina Samutsevich'e verilen hapis cezasının işledikleri suçla orantısız olduğunu söyleyerek Rusya'yı kınamıştı.

Ancak Kremlin davada taraflı davranıldığı iddialarını reddetmeye devam ediyor.

Hapse giren grup üyelerinden Tolokonnikova'nın kocası Pyotr Verzilov, "Moskova polisi hâlâ onları aramaya devam ettiği için bir süre pek ortalarda görünmeyecekler ancak şu anda Rus polisinin onlara ulaşamayacağı bir yerdeler" dedi.

Verzilov, kaçak grup üyelerinin bulunduğu ülkenin, Rusya ile suçlu iade antlaşması bulunmadığının da altını çizdi.

Verzilov ayrıca ''Şu anda grubun 12, hatta 14 üyesi hâlâ Rusya'da ve grup için çalışmaya devam ediyorlar. Bu oldukça büyük bir hareket'' dedi.

Hapis cezasına çarptırılan kadınlar da temyize gidiyor.

Cezanın açıklanmasının ardından Rus polisi grubun kaçan üyelerini aramaya devam ettiklerini söylemişti.

Ancak polis aranan kadınların isimlerini açıklamadı.