Fiat"ın ilk olarak 2005 yılında tanıttığı küçük hatchback sınıfındaki modeli Fiat Grande Punto"nun tamamen yenilenerek Fiat Punto EVO adını alan modeli, Aralık ayı itibarıyla Türkiye"de de satışa sunuldu. Fiat"ın Eylül ayında gerçekleştirdiği tanıtımından bu yana Avrupa pazarlarında 70 bin adete yakın sipariş alan Fiat Punto Evo, ülkemizde 28 bin TL"den başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla bayilerde yerini aldı.

1,4 litre 77 beygir ve yeni 1,4 litre 105 beygirlik Multiair teknolojili iki benzinli motor seçeneğinin yanı sıra 1,3 litre 75 beygirlik ikinci nesil common rail teknolojili turbo dizel motor seçeneğiyle tercih edilebilen Fiat Punto Evo"da isteğe bağlı olarak Dualogic otomatik şanzıman tercih edilebiliyor. Türkiye"de ikisi benzinli olmak üzere toplam 3 motor ve 2 farklı donanım seçeneğiyle satışa sunulan Fiat Punto Evo"da isteğe bağlı olarak Dualogic otomatik şanzıman tercih edilebiliyor. 28 bin TL"den başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla rekabetçi yanını da ortaya koyan Fiat Punto Evo, üstün teknolojili konfor ve güvenlik donanımlarıyla fark yaratıyor. Active adı verilen standart donanım paketinde ABS+EBD, ön sürücü ve yolcu havayastıkları, sürücü diz havayastığı, direksiyondan kumandalı Radyo/ CD ve MP3 çalarlı müzik sistemi, manuel klima, krom çerçeveli gösterge paneli yer alıyor.

En üst donanım paketini temsil eden Dynamic"te ise bunlara ek olarak viraj içini aydınlatan ön sis farları, çift bölgeli otomatik klima, park sensörü, deri direksiyon simidi ve vites topuzu, 15 inçlik jantlar, elektrikli arka camlar gibi donanımlar standart olarak sunuluyor./vatan