AFGANİSTAN’IN BAŞKENTİ KABİL’DE INTERCONTINENETAL OTEL’E DÜZENLENEN SALDIRIDAN SAĞ KURTULAN İSTANBUL MERKEZLİ SAGA HAVAYOLLARI’NIN TÜRK MÜRETTABATI İSTANBUL’A GELDİ. SAGA YETKİLİLERİ MÜRETTABATIN PSİKOLOJİK DESTEK ALACAKLARINI AÇIKLADI.      
 
Afganistan’da meydana gelen terör saldırısından sağ kurtulan SAGA Hava Yolları Kabin Amiri Emine Bağıt, kabin memuru Ayşe Dağcı, hareket memuru Kayhan Ayıklar, teknisyen Dursun Haltun, teknisyen Turgay Çetin ve yardımcı Hüseyin Sayın ile kaptan pilot Gökhan Argın yurda döndü. 
 
Türk Havayolları’na ait uçakla Dubai ve Frankfurt aktarmalı İstanbul’a ulaşan mürettebat saat 12.00 sıralarında Atatürk Havalimanı VİP Salonu’ndan çıkış yaptı. Objektiflerden kaçmaya çalışan uçuş ekibinen çok moralsiz ve üzgün olduğu gözlendi. SAGA Havayolları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Musa Alioğlu, mürettebatın psikolojik destek alacağını söyledi. Alioğlu, “Ben telefonla olayı takip ettim. Arkadaşlarımız karyola altında sessiz şekilde konuşuyorlardı. Kapıları açıp ateş ediyorlarmış bu yüzden telefonla bağlantı kurmayı tercih etmedik. Olayı en iyi onlar anlatır ama büyük bir tranva yaşadılar. 6-7 saat ateş altında kaldılar” diye konuştu. 
 
Olayda hayatını kaybeden İspanyol ikinci kaptan Antonio Planas Juan’ın olayın yaşandığı sırada restorantta yemek yediğini söyleyen Alioğlu, “İspanyol pilot 6 aydır bizimle uçuyorda yakın bir zamanda ayrılarak başka bir ülkeye gidecekti” dedi. 
 
Kaptan Pilot Gökhan Algın ise bugüne kadar Afganistan uçuşlarında herhangi bir güvenlik sorunuyla karşılaşmadıklarını kaydetti. Algın, “İspanyol 2. pilot arkadaşımız akşam yemegi için indiğinde bu vahim olay yaşanıyor. Diğer arkadaşlarımız restorantta yaşanan saldırı sırasında orada olmadıkları için zarar görmüyorlar” şeklinde konuştu.