Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki devir-teslim töreninde veda konuşması yapan Oramiral Metin Ataç, yaptığı esprilerle konukları kırdı geçirdi.

Protokolde bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ ard arda gelen esprilerle kahkahalara boğuldular.

Hamdi Bey vardı. Elbiseleri ebadına göre 3-4 numara diye tayin ederdi ve tıpatıp üzerine otururdu elbiseler. Tabi sıra bana geldiğinde Hamdi Bey bir bocaladı. Tabii ben o zaman ben bu kadar boylu poslu değilim. Aşağı yukarı şöyle... Hamdi Bey 1 numara mı desin, tabi 0 numara yok. 1 numara dedi ve elbiseyi alıp giydiğimi hatırlıyorum. Aynaya baktığımda kendimden korktum. Bir canlı türü olmuştum. Hani bir romancının dediği gibi canlılar 3"e ayrılır: İnsanlar hayvanlar, denizciler... Kollarım çok uzundu yani çocukluğumda annemi hatırlarım hani seneye de giysin diye uzun alırdı. Aynen o şekilde. Ama nereden bilebilirdim o elbise yıllar içerisinde üzerime oturacak, beni sımsıkı saracak.

Ben denizi sevmiştim. İlk aşkım vatan aşkıydı, ikinci aşkım deniz aşkı oldu. Üçüncü aşkımı biliyorsunuz.

Değerli büyüğüm Koçman Paşa o zaman tatbikattaydı beni oraya götürdü. Helikopterle Kandilli"ye indik. Ve doğru okuluma gittim çocuklar şaşırdı beyaz elbiseli... Beni evliya zannettiler, gökten indik ya... Ellerini sürdüler sen nesin dedilyer ben dedim anlamadılar denizci generalim dedim anladılar.

Ayrılırken son bir duam var: Allah, Türk Deniz Kuvvetlerini her türlü kötülüklerden, fenalıklardan, kuru iftiralardan korusun ve onu daima muzaffer kılsın. Arz-ı veda ediyorum. / DHA