Devlet Planlama Teşkilatı’ndan (DPT) alınan 145 bin lira hibeyle Aziziye Belediyesi tarafından yaptırılan ve içinde çeşitli oyuncakların bulunduğu oyuncak evin açılışında, çocuklardan çok büyüklerin olması dikkat çekti. Açılışa Kaymakam Turgay Ünsal, Belediye Başkanı AK Partili Fatih Cengiz, Merkez Palandöken İlçe Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışın sunuculuğunu Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 2’nci sınıf öğrencisi Duygu Bayrak yaptı.
 
Açılış sırasında Duygu Bayrak, yağan yağmurun azizliğine uğradı. İlk kez sunuculuk yaptığı açılışta profesyonelleri aratmayan Duygu Bayrak, yağan yağmura aldırış etmeden, davetlilere oyuncak evi hakkında bilgi verdikten sonra konuşmalarını yapmak üzere protokolü sırayla kürsüye davet etti.
 
Kürsüye gelen AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç’a şoförü, Kaymakam Turgay Ünsal’a koruması ve Belediye Başkanı Fatih Cengiz’e de zabıta memuru şemsiye tuttu. Konuşmaların ardından protokol oyuncak evin açılışını yaptı. Çocukların okulda olması nedeniyle oyuncak evinin açılışına katılan büyükler, oyuncaklarla doyasıya oynadı.
 
İlçede yaşayan çocukları, ’Baba benim oyuncağım var’ projesi kapsamında oyuncakla tanışmasını sağlayan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, "İlçemizdeki çocukların sağlıklı büyümesi için bu projeyi hazırladık. Çocuklar, buraya gelerek kayıt yaptıracak, istedikleri oyuncakları alarak evlerine götürebilecek. Bir süre sonra o oyuncağı geri getirip, yeni bir oyuncak alıp götürebilecekler. Yani ’al götür, oyna getir’ uygulaması olacak. Yoksul ailelerin çocukları için bir de kreş oluşturduk. Yardımsever vatandaşlardan da çeşitliliği artırmak için oyuncak desteğinde bulunmalarını istiyoruz" dedi.
 
Tören sırasında fazla üşümediğini ancak yağmurun kendisini çok rahatsız ettiğini söyleyen Duygu Bayrak ise, "Her konuşana şemsiye tutuldu. Bana da tutulsa iyi olurdu. Su içinde kaldım. İnce de giyinmişim. Umarım hastalanmam" diye konuştu
 
DHA