AYDINPOST ÖZEL - Atatürk anıtına çelenk konmasıyla başlayacak olan akademik yıl açılışı ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu'nun açılış konuşmasıyla devam etti.

Atatürk Kongre Merkezi'ndeki törene Aydın Valisi H. Avni Coş, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem, MHP Milletvekili Ali Uzunırmak katıldı. CHP'den ise katılan olmadı.

Adnan menderes Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Şükrü Boylu açılış konuşmasında, "1249 öğrenciyle eğitime başlayan ADÜ bugün 27 bin öğrenci kapsitesine ulaşmıştır. Bu yıl 7 bin 735 öğrenci kesin kayıt yaptırmıştır. 6 fakülte talebimiz YÖK'e iletilmiştir. 3 fakülte talebi de hazırlık aşamasındadır. Bu akademik yıla rektörülük yarışıyla birlikte merhaba diyoruz. Ahlaki değerler çerçevesinde yarışa hazırlığımız devam etmektedir. Dürüst ve çalışkan olanın her zaman desteklenmesi doğru olacaktır. ADÜ'de birçok başarılara imza attık. Aydın'ın kalkınması için her tülü katkıda bulunduk. Nano teknoloji için altyapı oluşturmaya calışıyoruz.  Varlık nedenimiz sizlersiniz. Kampüslerimiz bu dönem daha da şenlenecek. Bilinmesini isterim ki bugünün doğruları yarının yanlışları olabilir. Ben bugüne kadar desteklerini esirgemeyenlere teşekkür ediyor, hayatını kaybedenleri ise rahmetle anıyorum" dedi.

PRTOKOLE KONUŞMA YAPTIRILMADI

Aydın Adnan Menderes akademik yılı kutlamalarında listede protokolün konuşma yapacağı belirtildiği halde sadece Rektör Şükrü Boylu konuşmasını yaptı.

Boylu'nun konuşmasının ardından protokolden kimseyese söz verilmeyip keman dinletisine geçildi.