Her bayram olduğu gibi bu bayramda yapılan ancak bir gün öncesine alınan protokol bayramlaşması bayram arifesinde gerçekleşti.
Aydın Nevzat Biçer Parkında gerçekleşen bayramlaşma resepsiyonuna Aydın Valisi Mustafa Malay, Aydın AKP Milletvekili Mehmet Erdem, MHP Milletvekili Recep Taner, AKP Eski Milletvekili Semiha Öğüş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faik Canbolat, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Tire, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, daire müdürleri, oda başkanları, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri katıldılar.
Aydın Valisi Mustafa Malay, Aydın halkının bayramını kutlayarak, “İnsan olmanın erdemini en sade ve en yüce duygular ile yaşadığımız dini bayramlarımız toplumsal yaşantımızda vazgeçilmez önem taşır” dedi.
Malay şunları söyledi, “Bayramlar, hoşgörünün ve yardımlaşma duygularının en güzel örneklerinin sergilendiği, yüzyıllar boyu özenle örülmüş değerlerimizin yaşatılması ve kuşaktan kuşağa aktarılmasını sağlayan sevgi günleridir. Bizlere bu fırsatları sergileme imkanı veren Kurban Bayramınızı kutluyor, hepinize saygılar sunuyorum”
Nevzat Biçer parkında gerçekleşen protokol bayramlaşmasının ardından, protokol üyeleri, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanlığını, İl Emniyet Müdürlüğü, Yetiştirme Yurdunu, Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesini, Huzurevini ve Atatürk Devlet Hastanesini ziyaret ederek burada bulunanların bayramlarını kutladılar.