Fuar açılışında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, konuşma yapmak için kürsüye çıkınca yerini bir vatandaşa kaptırdı. Salonda gülüşmelere yol açan olay sırasında korumalar zor anlar yaşadı. Görmez'in yerine oturan yaşlı adam daha sonra korumaların da uyarısıyla protokolden ayrıldı.


Türk Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen 30. Kitap ve Kültür Fuarı törenle açıldı.

Türk Diyanet Vakfı’nın 30 yıldır Diyanet İşleri Başkanlığının rehberliğinde düzenlediği Kitap ve Kültür Fuarı’na, bu yıl Kocatepe Camisi ev sahipliği yapıyor. Fuarın açılışı için Kocatepe Camisi’ndeki törene, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Türk Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı İsmail Balakoğlu ile yayınevi temsilcileri ve kitapseverler katıldı.

Fuarda, 49 yayınevi tarafından 56 adet stant açıldı. Dini yayınların ağırlıklı olarak sergilendiği fuara, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Fuardaki stantların birinde satışa sunulan Kuran-ı Kerim’i sesli okuyan kalem dikkati çekti. Vatandaşların ilgisini toplayan kalem, Kuran ayetlerini Türkçe olarak sesli okuyabiliyor.

26 Ağustos tarihine kadar hafta içi her gün 11.00 ve 24.00 saatleri arasında açık olacak fuarda, kitap satışlarında da yüzde 50’ye varan indirim uygulanıyor.

Bu arada, fuarın açılış töreninde Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, konuşma yapmak için kürsüye çıktığında yerine bir vatandaşın oturması gülüşmelere neden olurken, korumalara da kısa süreli zor anlar yaşattı.