Görgü tanıkları ve muhalif kaynaklar, Taiz kentinde bugün meydana gelen olayda, saldırganın hükümet karşıtlarına bomba fırlattığını söyledi.

Saldırının ardından göstericileri günlerdir kamp kurduğu Hürriyet Meydanına ambulansların gönderildiği kaydedildi.

EL CEZİRE: "GÜNEYDEKİ ÇATIŞMADA 3 KİŞİ ÖLDÜ"

El Cezire televizyonu, Yemen'in güneyindeki Aden kentinde çıkan çatışmada 3 kişinin öldüğünü duyurdu. El Cezire, Aden'de hükümet karşıtı protestocuların açılan ateş sonucu öldüklerini belirterek, 27 kişinin de yaralandığını kaydetti.

TAİZ KENTİNDE BOMBALI SALDIRIDA 2 KİŞİ ÖLDÜ

Görgü tanıkları ise Reuters'e yaptıkları açıklamada, Aden'in Hor Maksar semtinde güvenlik güçleriyle göstericiler arasında şiddetli çatışmaların çıktığını, polisin havaya ateş açtığını söyledi. Bu arada Taiz kentinde üzerlerine bomba atılan göstericilerden ikisi öldü.

GÖSTERİLER 8. GÜNÜNE GİRDİ

Yemen'de hükümet karşıtı protesto gösterileri sekizinci gününe girerken, güneyindeki liman kenti Aden'de göstericilerin belediye binasını ateşe verdiği bildirildi. Bir görgü tanığı, bir protestocunun öldüğünü söyledi.

Yemen'de dün düzenlenen gösterilerde 4 kişinin öldüğü açıklanmıştı.

Yemenlilere, sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter'dan tüm kentlerde "Öfke Cuması" olarak adlandırılan gösterilere katılmaları çağrılarının yapıldığı kaydedildi.

Bu arada ülkenin ikinci büyük kenti Taiz'de binlerce hükümet yanlısının, öğleden sonra başlaması beklenen protestolar öncesinde sokaklara döküldüğü bildirildi.

Göstericiler 32 yıldır iktidarda olan Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in görevi bırakmasını istiyor.

AA