Sosyal paylaşım sitesinde bir grup gencin başlattığı, sonrasında ilçede bulunan siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği 'terörü protesto' mitingi, Atatürk Anıtı meydanında binlerce kişinin katılımıyla başladı. Dev Türk bayrakları açan yaklaşık 5 bin kişi, ilçe merkezinde yürüyüşe geçti. Kalabalığa, çevredeki esnaf ve turistler de alkışlarla destek oldu. Onlarca kişi de bayrağını alıp gruba dahil oldu. Cadde üzerindeki tüm ev ve işyerlerine Türk bayrakları asılırken, araç sürücüleri korna çalarak yürüyüşe destek verdi.

Atatürk anıtı önünde saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan kalabalık, ardından şehitler için dua etti. Konuşmaların ardından yürüyüşe devam eden grup, sloganlar eşliğinde Atatürk Caddesi'ne geldi.
Bölgede tatillerini geçiren turistler de, eylemleri ilgiyle ve fotoğraf çekerek izledi. Yürüyüş sırasında Alanya İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dur, kalabalığı tahriklere kapılmamaları konusunda uyardı. Yürüyüş, İskele Caddesi önündeki Yapay Şelale önünde son buldu.

BDP BİNASI TAŞLANDI

Kalabalığın dağılmasının ardından bir grup, BDP İlçe Teşkilatını taşladı. BDP İlçe Teşkilatının bulunduğu binaya giren grup, çatıya bayrak astı. Başka bir grup ise BDP'nin tabelasını sökerek binadan aşağıya atmak istedi. Öfkeli kalabalığa çevik kuvvet ekibi müdahale etti. BDP binasına girmek isteyen gençler amaçlarına ulaşamayınca, BDP bayrağını yaktı ve BDP ilçe binasını taşladı. Bölücü örgüt elebaşı Abdullah Öcalan aleyhine slogan atan gençler, Alanya Emniyet Müdürü Erkan Dur, ilçenin ileri gelenlerinden ve aynı zamanda şehit amcası olan Ali Rıza Gündoğmuş tarafından sakinleştirdi.
Polisin müdahalesinin ardından kalabalık dağıldı.