MALATYA'da yaşadığı Konak Beldesi'nin merkez belediyeye bağlanmasını protesto eden bir genç, kendini iple ayaklarından asarak eylem yaptı.

Malatya Belediye Meclisi teklifi ve İçişleri Bakanlığı'nın onayıyla merkeze bağlı Konak, Dilek, Topsöğüt, Hanımınçiftliği ve Orduzu beldelerinin 29 Mart yerel seçimlerinden itibaren Malatya merkeze bağlanmasına karar verildi. Bunun üzerine yargıya başvuran 4 belde merkeze bağlanma kararını iptal ettirirken, AKP'li Konak Belediyesi itiraz süresi içinde başvuruda bulunmadığı için Malayta merkeze bağlanmıştı.

Malatya Belediyesi'ne bağlanan ve kapatılma kararı çıkan Konak Belediyesi için belde sakinleri de her geçen gün şiddetini artıran eylemler gerçekleştirmeye başlamıştı.

Bugünkü eylemde ise belde halkından bir genç, kapatılan belediye önüne gelerek binanın girişinde bulunan balkona iple ayaklarını bağladı ve kendini aşağı sallandırdı. Bir süre baş aşağı asılı şekilde duran eylemci genç, çevrede bulunanlar tarafından aşağıya indirildi.

İsminin Mehmet Aslantaş olduğu öğrenilen genç, bu ilginç ve tehlikeli eylemi bireysel olarak planladığını ve amacının bu sayede yetkililerin bu konuya duyarlı olmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Eylemlerinin şiddetlerini ileriki günlerde daha da arttıracaklarını da belirten Aslantaş, "Kapatılan belediyemizi geri istiyoruz" dedi.

Beldelerinin Merkez Malatya Belediyesi'ne bağlanmasından sonra ayaklanan Konak halkı, siyasilere tepki için 29 Mart'taki yerel seçimlere de `Oy da yok, aday da yok' diyerek katılmadı. Beldede yapılan seçimlerde, sadece sandık başkanı ve üyeler oy kullandı.