Adliyenin girişinde basın mensuplarına açıklama yapan avukat Feyza Altun Meriç, çocuğu olan bütün kadınların ortak problemine dikkat çekmeyi amaçladıklarını söyledi.

Meriç, doğum yapan kadınların eve mahkum olmamaları gerektiğini savunarak, şöyle konuştu:

"Çalışsak da çalışmasak da, köyde de kentte de olsak çocuklarımızla yaşam alanı bulamıyoruz toplumda. Şimdi herkes çocuğunun büyümesine hasret kalarak çalışmak zorunda kalıyor. Evde oturmayı tercih eden de toplumdan dışlanıyor. İşveren kadınlara 'Tam olarak ne zaman hamile kaldın?' diye soruyor. Bu ayıp bir şey, bu taciz sayılmalı bence. Ben burada demiyorum ki hepimiz toplanalım, adli işleyişi bozalım. Bu değil olay. Mecbur kaldığımızda daha ılımlı şartlar bize verilmeli diye düşünüyorum."

Duruşmaya bebeğiyle girdiği için olumsuz bir şey yaşamadığını belirten Meriç, "Duruşma seyrinde görüldükten sonra hakim bey, 'Allah bağışlasın' dedi. Ben de 'bu şekilde duruşmalara girmeye devam edeceğim ve bu bütün kadınlara da yayılır umarım' dedim" şeklinde konuştu.

Meriç, adliyede bebeğiyle uzun zaman geçirdiğini ifade ederek, "Bir, iki kişiden rica ettim onların odasında öz bakımımızı yaptık. Bir hakime hanımın odasında altını değiştirdim ama oğlum biraz kamu malına zarar verdi" dedi.

Talebinin çocuğuyla çalışmak olduğunu kaydeden Meriç, tüm annelere çocuklarıyla hem iş yaşamına hem de sosyal hayata karışabileceklerini göstermek istediğini sözlerine ekledi.

Meriç, konuşmasının ardından 7 aylık oğlu Ali Yiğit ile duruşmaya katılmak üzere adliyeye girdi.