Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Başkanı Baki Çuval, eğitim sendikalarının ilk kez haklarını ortak yolla savunmak için toplandığını söyledi.
Nazilli Öğretmenevi'nde bir araya gelen Türk Eğitim-Sen Başkanı Baki Çuval, Eğitim-Sen Başkanı Yaşar Dağ, Eğitim-Bir-Sen Başkanı Ö. Yıldırım Karaman, Eğitim-İş Sendikası Başkanı Gönül Açıkgöz ve Tüm Eğitim-Bir-Sen Başkanı Ahmet Karakaşlı, geçtiğimiz yıllarda büyük sorun olan banka promosyonları konusunda ortak karara vararak eğitimcilerin yasal haklarının savunulmasında birlik içinde önemli bir adım attı.
Eğitim sendikalarının ilk kez haklarını ortak yolla savunmak için toplandığını ifade eden Türk Eğitim-Sen Başkanı Baki Çuval, "Nazilli'deki eğitim çalışanlarını temsilen Nazilli'de bulunan Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Eğitim İş ve Tüm Eğitim-Bir-Sen şubelerinin temsilcileri olarak, banka promosyonlarını görüşmek üzere bir araya geldik. Sendikalar olarak tüm eğitim çalışanlarının yasal olan bütün haklarını yine yasal çerçevede savunmak, bizlerin asli görevidir. Ayrıca promosyon konusunda
Başbakanlık genelgesine (promosyonların yüzde yüzünün çalışanlara dağıtılması) aynen uyulup uygulamanın bu doğrultuda yapılmasında bütün sendikalar olarak fikir birliği içindeyiz. Tüm eğitim çalışanlarının istek ve arzularını dikkate alarak bunları ortak ölçülerde gerçekleştirmek için çalışmak sendikal görevimizdir. Yaklaşık 2 bin eğitim çalışanı ile onların eş, çocuk ve bakmakla yükümlü olduğu toplam 10 bine yakın kişinin bankalar arası işlem koşuşturmacasından kurtulması, banka işlemlerimizin daha kolay,
daha erken ve daha düzenli yapılabilmesi için promosyon konusunda hangi banka ile anlaşırsak; para transferleri, her türlü kredi kullanımı, ATM makinelerinin kullanımı, her türlü otomatik ödeme talimatları, kredi kartı kullanımı ve diğer hesap işlemlerini o banka ile yapma kararlılığındayız" dedi.