Ridley Scott'ın 1 Haziran'daki vizyon gününü nefeslerimizi tutarak beklediğimiz yeni Alien'ı Prometheus, Amerikan Sinema Filmleri Derneği Film Sınıflandırma Sistemi'nden R notu aldı. Bu da, filmi ABD'de 18 yaşından küçük izleyicilerin yanlarında bir ebeveyn olmadan izleyemeyecekleri anlamına geldiği gibi, filmin içeriğine dair de ilk ipuçlarını barındırıyor.
Konusu hakkında detaylı bilgilerin açıklanmadığı ve üst üste yayınlanan fragmanlarıyla sevenlerini iyice meraklandıran yapım, bilimsel bir proje için uzayın derinliklerinde araştırma yapan bir ekibin başından geçen karanlık maceraları perdeye taşıyor.
Daha önce Mart ayında filmin PG-13 (13 yaş altındakiler için uygun değil) notu almasını beklediği söyleyen yönetmen Scott'ın yanıldığı dün belli oldu ve bilim-kurgu gerilimin yaş sınırlaması aldığı bir bilet notuyla resmen ortaya çıktı. Notun arkasında yatan neden ise filmin içerdiği şiddet sahneleri ve kötü/argo konuşma dili.
Jon Spaihts ve Damon Lindelof'un senaryosundan Ridley Scott'ın yönettiği filmin kadrosunda Noomi Rapace, Michael Fassbender, Charlize Theron, Idris Elba, Sean Harris, Kate Dickie, Logan Marshall-Green, Guy Pearce bulunurken filmin ülkemizde hangi tür sınıflandırma alacağı belli değil.