Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nazilli İlçe Yönetim Kurulu ve Belediye Meclis Grubu, parti binasında bir araya gelerek basın açıklaması yaptılar. CHP"li Belediye Meclis Üyeleri geçen hafta yapılan Temmuz ayı olağan Meclis toplantısında görüşülen ve oy çokluğu ile kabul edilen İstasyon Meydanının yeniden düzenlenmesi projesinin iptal edilmesini istediler.
CHP Nazilli İlçe Başkanı Atilla Talay Başkanlığında parti binasında bir araya gelen CHP"li Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Duru, Ali Gün ile Fatih Pehlivan, Belediye Meclisi"nde kabul edilen İstasyon Meydanı Projesinin iptal edilmesini istediler. CHP"nin Belediye Başkan Aday Adayı Cavit Yenipazarlı, Hukuk Komisyonu Başkanı Ayhan Nuri Ünal, Avukat Süleyman Bülbül ve partililerin de katıldığı toplantıda CHP Nazilli İlçe Başkanı Atilla Talay, projeyi Nazilli için faydalı bulmadıklarını söyledi.
Belediye Meclisi Toplantılarında CHP Meclis Grubunun Nazilli"nin daha iyi yönetilmesi ve daha akıllıca yatırımlar yapılması yönünde uyarılarda bulunduklarını ancak buna rağmen kararın oy çokluğu ile alındığını ifade eden İlçe Başkanı Atilla Talay, gerekirse bu konuda hukuka başvuracaklarını söyledi.
CHP Belediye Meclis Grubu adına açıklama yapan Ali Gün ise “Bu projenin görüşülmesi sırasında projenin iptal edilmesi ve ertelenmesini talep ettik. Ancak yapılan oylamada 5 ret 1 çekimser oyla proje onaylandı. Bu proje yerine Nazilli için daha akıllıca yatırımlar yapılması nedeniyle bu projeye itiraz ettik. Nazilli için şu anda birinci olarak yapılacak en önemli yatırım su alt yapı şebekesinin değiştirilmesidir. Bu konuyla ilgili karar daha önce Mecliste alınmıştı. Ancak 3 etaptan oluşan projenin 1. Etabı tamamlandı, 2. ve 3. etabı duruyor. Bizce bu yatırım bir an önce tamamlanmalıdır. Daha önce Mecliste kabul edilen Ahmet Şensan Kültür Merkezinin güçlendirilmesi yada yeniden yapılandırılması ile ilgili projede beklemektedir. Bu projenin de hayata geçirilmesi gerekmektedir. Organize Sanayi Bölgesinde Belediyemizin üzerine tüm alt yapı yatırımlarını hızlandırarak bir an önce Nazillimizin Köy Kent görünümünü değiştirip bir sanayi şehri yapalım” ifadelerine yer verdi.