İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Türkiye'nin Ar-Ge temalı en büyük öğrenci etkinliği olan ''ProjeKent 2011''e yarından itibaren üç gün süreyle ev sahipliği yapacak.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, mühendislerin, öğrencilerin ve sektör temsilcilerinin bir araya geleceği ''ProjeKent 2011'' yarın İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde açılacak.

''Nanoteknoloji'', ''İnsansız Hava Araçları'', ''Enerji Verimliliği'', ''İnternet ve Gelecek'', ''Patent Süreçleri'' etkinlikte tartışılacak konular arasında yer alacak.

İTÜ IEEE Öğrenci Kolu tarafından üçüncü kez düzenlenen ''ProjeKent 2011'', özellikle Türkiye'de Ar-Ge çalışmaları sürdüren üniversite ve firmaların, uygulama ve teori alanında yöntemlerinin ve proje sonuçlarının paylaşımının yapıldığı bir organizasyon.

''ProjeKent 2011''de, yeni olanakların ve fikirlerin ortaya çıkarılması, proje yarışmalarıyla öğrencilerin yaratıcılıklarını uygulamaya dökmelerinin sağlanması, Türkiye'de öğrenim gören üniversite öğrencilerine ulaşıp Ar-Ge çalışmalarına teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Ar-Ge temalı bir etkinlik olan ''ProjeKent 2011''de, ''Proje Fuarı'', ''Mini Proje Kent'', ''Ar-Ge Sunumlar'', ''Projekent-Arena'' ve ''Proje Yarışması'' başlıklı 5 bölüm bulunuyor.

''Proje Yarışması''nda dereceye girecek çalışmaya 30 bin TL ödül verilecek.