Dayanıklı ev aletleri ile yaşamı kolaylaştıran ve kullanıcı ihtiyaçlarına yönelik üstün teknolojili ürünleri en yalın haliyle sunan Profilo Dayanıklı Ev Aletleri’nin  yeni A enerji sınıfı buzdolapları A sınıfına oranla yüzde 23 daha az enerji tüketiyor
 
 Yalın, fonksiyonel ve dayanıklı ürünlerle öne çıkarak tüketicilerine güvenilir, şık ve çevreci ürünler sunmaya devam eden Profilo Dayanıklı Ev Aletleri’nin yeni BD4400ANFI ve BD4700ANFI buzdolaplarında soğutucu ve dondurucu bölümünün ısı ayarları, birbirinden bağımsız şekilde ve kapı açılmadan  dokunmatik LED kontrol üzerinde yapılabiliyor. İlave enerji sarfiyatını önleyen LED elektronik üzerinde, soğutucu ve dondurucu bölümleri için ayrı ayrı ayarlanabilen süper fonksiyonu bulunuyor. Bu özellik, yiyeceklerin çabuk soğutulması ya da dondurulması sağlıyor ve donmuş gıdaların dondurucuya girdiğinde çözülmelerini engelliyor. Böylelikle eşit soğutma özelliği ile daha sağlıklı yiyeceklere sahip olmanızı sağlıyor. LED elektronik sadece temel bir fayda sunmakla kalmıyor, ayrıca şık tasarımı ile yeni soğutucunuza daha fazla estetik de katıyor. LED elektronik teknolojik görünümüyle güncel tasarım trendlerini yakalamanızı sağlıyor ve böylece trendlerin takipçisi olduğunuzu da gösteriyor.
 
A enerji sınıfında olan yeni Profilo buzdolapları A sınıfına oranla % 23 oranında daha az enerji tüketiyor.  Enerji tasarrufu bilincinin yaygınlaştırılması ve enerji tasarrufu sağlayan ürünler geliştirmek konusunda çalışmalarını sürdüren Profilo, bu faaliyetleriyle sadece çevreye katkıda bulunmakla kalmıyor aynı şekilde aile bütçenize de katkı sağlıyor
 
Ayrıca yeni Profilo buzdolaplarında bulunan Multi-Flow Fan Sistemi iç gövdenin arka duvarında yer alan hava kanalları sayesinde, içeride oluşan nemi ortadan kaldırarak, buzlanma ve karlanmayı önlüyor. Yiyeceklerin daha kısa sürede soğutularak tazeliğini koruması sağlayan özel bir ısı dağılım sistemi olan Multi-Flow Fan Sistemi, havayı cihaz içerisine eşit derecede yayarak soğutucunun her bölümünün aynı ısıda olmasını sağlıyor. Tüm kademelere eşit dağılan ısı sayesinde de yiyecekler daha itinalı korunuyor.
 
Profilo’nun BD4400ANFI ve BD4700ANFI modellerindeki VitaPlus özelliği de buzdolabının iç ısısını sabit tutarak gıdaların uzun süre en iyi koşullarda ve kıvamında korunmasına yardımcı oluyor. Bu özellik sık sık alışverişe çıkamayan çalışan kişiler, küçük çocukları veya yaşlı hastaları olanların en büyük yardımcısı.
 
Chiller bölümü ise buzdolabının diğer bölümlerinden -2 ve 3 derece arasında daha düşük bir ısıya sahip olduğu için et, balık, yumurtalı yemekler gibi hassas besinlerin daha uzun süre tazeliğini korumasını sağlıyor.  Böylece buzdolaplarında hassas korunması gereken bu tür yiyecekler, sebzeler ve meyveler için onların daha iyi koşullarda saklanmasına yardımcı olan özel bölümler yaratılmış oluyor. Profilo’da hiçbir şey şansa bırakılmıyor!