Ova Mahallesi 52 sokak üzerinde kurulan Demotratik Çözüm Çadırı'na 15 Nisan'da ziyarette bulunan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Öğretim Üyesi Pof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu ile Huzurevleri Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli Doktor Ömer Eski, çetebaşı Abdullah Öcalan'ın posteri önünde konuşma yaptı. 
 
Adana Tabip Odası eski başkanı Prof.Dr. Küçükosmanoğlu ile Eski'nin yaptığı konuşmanın Roj TV'de yayınlanması üzerine harekete geçen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, her ikisini de gözaltına aldı.
 
Bölücü örgüt propagandası yapmak iddiasıyla Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan Prof.Dr. Küçükosmanoğlu ile Eski, ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Bileklerine plastik kelepçe takılan iki doktor, emniyet müdürlüğünden çıkartıldı. Sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından doktorlar Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'na ifade vermek üzere adliyeye götürüldü.
 
Prof. Dr. Osman Küçüosmanoğlu'nun ifadesi sırasında yanında bulunan avukatı Şiar Rişvanoğlu, "Uygulama tamamen yıldırma amaçlıdır. BDP'nin çağrısı üzerine kurulan çadırda tıbbi bilgilendirme için bulunuyorlardı. Toplumsal olaylarda polis gaz bombası kullanıyor, atılan taşlardan halk yaralanıyor. 
 
Bu gibi durumlarda her insanın hakkı olan temel müdahale konusunda sağlık bilgileri vermek üzere orada bulunuyorlardı. Çadıra müdahale edilmemiş olsaydı, önümüzdeki günlerde biz de hukuksal haklarla ilgili bilgiler vermek için orada bulunacaktık" dedi.
 
Diyarbakır, Adana , Mersin'in de aralarında bulunduğu 9 kentte kurulan Demokratik Çözüm Çadırı'na 26 Nisan günü polis eş zamanlı operasyon düzenlemişti. 
 
Yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel döküman, KCK flamaları, operasyonlarda öldürülen örgüt üyelerinin fotoğrafları, çok sayıda molotof kokteyli ve havai fişekler ele geçirilmişti. Çadırların kaldırılması sırasında Adana'dan 8 kişi gözaltına alınmış, zanlılar çıkartıldıkları mahkemece serbest bırakılmıştı.