Kanser alanında ün yapan Prof. Dr. Nijad Bilge"nin 27 yaşındaki sekreteriyle evlendirilme vaadiyle dolandırıldığı iddia edildi

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü eski başkanlarından Prof. Dr. Nijad Bilge"nin avukat kardeşi Tekin Bilge, Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı"na başvurarak ağabeyinin bir dönem İstanbul Emlakçılar Derneği Başkanı olarak görev yapan Eyüp Yaşar Ovalı tarafından dolandırıldığını iddia etti. Tekin Bilge"nin iddialarına göre, ABD"den dönen 81 yaşındaki Prof. Nijad Bilge, Eyüp Yaşar Ovalı"dan bir daire kiraladı. Ovalı, bu sayede tanıştığı profesörle samimiyetini ilerletip eczacı olan eşi Ferizat Bilge"nin 120 bin TL"lik borcu için Bilge"yi kefil yaptı. Para ödenmeyince Prof. Dr. Nijad Bilge"nin evine haciz geldi.

Ağabeyinin geçirdiği bir rahatsızlıktan dolayı kolayca kandırılabildiğini söyleyen avukat Tekin Bilge"nin iddiasına göre Eyüp Yaşar Ovalı hacizin ardından profesöre yanlarından çalışan 27 yaşındaki sekreterle evlendirme vaadinde bulundu. Bunun karşılığında da 120 bin TL değerinde araba istedi. Bilge, bu parayı da Ovalı"ya verdi. Ağabeyinin yaşı ve geçirdiği rahatsızlıktan dolayı kolayca dolandırıldığını iddia eden, avukat Tekin Bilge, ağabeyi adına dava açmak ve bu paraları tahsil etmek için kayyum olarak tayin edilmesini talep etti. Davaya önümüzdeki günlerde başlanacak.