Kadın bir psikolog... Koca bir profesör... 6 yıl şiddet gördüğünü iddia eden kadın “Kimse ben şiddet görmem demesin” diyor.

Geçen yıl boşandığı profesör eşi 50 yaşındaki Y.K."dan evli kaldıkları 6 yıl boyunca şiddet gördüğünü iddia eden psikolog E.K., “Bir gün 9 saate yakın şiddet gördüm. Sabah kalkamadığımı fark edince, kış dönemiydi dışarıdan kar getirdi, küveti karla doldurup olası bir iç kanama geçiriyorsam iç kanama dursun diye beni küvete soktu” diyor.

İlk fiziki şiddeti evliliğinin üçüncü ayında görmeye başladığını ifade eden E.K. “Şikâyet etmek istedim ama aileme zarar vereceği tehdidinde bulununca edemedim. Bir de sürekli "profesöre mi inanırlar sana mı inanırlar, şikâyet etmeye kalkma" diyerek hep vazgeçiriyordu. Bu ne depreme benziyordu, ne de başka bir olaya, şiddet bambaşka bir şeydi. İlk şiddetten sonra değişeceğini söyleyerek, araya ailesini de koyarak beni ikna etti” diye anlatıyor o günleri.

6 yıl süren evliliği boyunca sadece fiziksel şiddete değil, sözsel şiddete de maruz kaldığını anlatan E.K, “Bütün şiddet olaylarını hafta sonu yapardı, özellikle bayram gibi uzun süreli tatillerine denk getirirdi ki resmi yerlere başvurmayayım diye” diyor.

Üç kere boşanma davası açtığını, üçüncü davadan sonra evliliğini bitirebildiğini belirten E.K. evliliklerinin üçüncü yılında olan kızının da babasından ilk şiddeti anne karnında 9 aylıkken gördüğünü söylüyor.

Eğitimli eşin kadına sistemli ve bilinçli olarak şiddet uyguladığını söyleyen E.K. sözlerini şöyle sürdürüyor: “Eğitimli kocanınki, öfke patlamasıyla gelen bir şiddet değil. Bilinçli ve sistemli şiddet. Bunu konuşunca kurumlar da hoşnut kalmıyor. Kadın şiddeti dile getirmeye başladığında, kurumlarda karşılaştığı kişilerin çoğunluğu erkek olduğu için önyargılı davranılıyor.”

Dilendirdiği engelli eşinin boynunu kesti

Çanakkale"de, Kadınlar Günü"nde, görenleri dehşete düşüren bir olay yaşandı... Bir süre önce cezaevinden çıkan Tuncay Dikmen (45), dilendirdiği ve sağ bacağı aksayan karısı Semiha Dikmen ile yol ortasında tartışmaya başladı. Çevredekilerin şaşkın bakışlarla izlediği tartışma birden boyut değiştirdi ve Dikmen, üzerindeki ekmek bıçağını çıkarıp Semiha Dikmen"in boynunu kesti. Kadın can havliyle koşmaya başladı ama 100 metre ileride yığılıp kaldı. Polis, Tuncay Dikmen"i arka sokakt yakaladı. Dikmen tutuklandı.
Ve dün ayrıca Gaziantep"de Kemal Korkmaz (29), 2 çocuğunun annesi eşi Sevim Korkmaz"ı dövdü, kayınbiraderi Melih Güneş"i de bıçakla yaraladı.
Uşak"ta oturan Rıdvan Ç. (32), 2.5 ay önce kendisini terk ederek Antalya"ya kaçan eşi A.Ç."yi otomobilin içinde 4 bıçak darbesiyle yaraladı.

İcra müdürü kadın sokakta öldürüldü

Dünya Kadınlar Günü"nde, kadına yönelik şiddet, cinayet eksilmedi. Giresun"da, Yağlıdere ilçesinde İcra Müdürü olarak görev yapan ve Espiye ilçesinde oturan 3 çocuk annesi Zahide Tığlı (55), önceki akşam saat 18.00 sıralarında fırından ekmek alıp evine dönerken saldırıya uğradı. Kimliği belirsiz bir kişinin tabancasıyla ateş ettiği Zahide Tığlı ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmak istenirken yolda öldü. İkinci evliliğini yaptığı Mustafa Tığlı ile sorunları nedeniyle bir süredir ayrı yaşayan Zahide Tığlı"ya ateş eden kişinin kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlatıldı.

Koca evinde taciz, baba evinde şiddet

Mardin Savur"da yaşayan M.A. (18), Diyarbakır Bismil"de yaşayan Y.Ç. (20) tarafından kaçırılıp İstanbul"a götürüldü. Aile büyükleri araya girince Y.Ç. genç kızın ."nin ailesine 8 bin lira başlık parası verip barıştı. Resmi nikâh kıymadılar, Bismil"de Y."nin anne, babası ve ağabeyinin bulunduğu evde yaşamaya başladılar. Ancak iddiaya göre M.A. eşinin olmadığı bir sırada 2 çocuk babası kayınbiraderi S.Ç."nin tacizine uğradı. Tacizler bitmeyince kayınvalidesinden yardım istedi M.A. Ama “iftira atmakla” ve “o...lukla” suçlandı. Çaresiz kalan M.A. babaevine döndü. Ama bu kez Y.Ç."nin ailesi başlık parasını geri istedi. Baba başlık parasını geri vermemek için kızını kocasına dönmeye zorladı. Hatta M. gitmek istemeyince hortumla dövdü. M. kurtuluşun olmadığını görünce babasına “kocamın yanına dönüyorum” diyerek evden çıktı. Diyarbakır"ın Kulp ilçesine giden M.A., İlçe Emniyet Müdürlüğü"ne başvurup yardım istedi. Cumhuriyet Savcılığı da M."nin şikâyette bulunduğu babası, kayınvalidesi ve kayınbiraderi hakkında soruşturma başlattı.

"Yemeğe götür" dedi diye yumruklandı

Bir dayak haberi de Kayseri"den... Nakliyecilik yapan Celalettin Genç (38), kendini yemeğe götürmesini isteyen 21 yıllık eşi Nevin Genç"i (37), döverek hastanelik etti. Kocasinan ilçesi Yenimahalle"de oturan Celalettin Genç, sabah otomobiliyle eşi Nevin"i, diş hastanesine tedaviye götürdü. Hastane dönüşü Celalettin Genç, bir çalışanı ile yemeğe gideceğini söyleyince Nevin Genç, Dünya Kadınlar Günü olduğunu hatırlatarak “Öğle yemeğini benimle ye” dedi. Çıkan tartışma kavgaya dönüştü, Celalettin Genç, eşi Nevin"i yumruklaladı. Kayseri Eğitim ve Araştırma Acil Servisi"nde tedavi olan Nevin Genç, eşinden şikâyetçi olduğunu söyledi.

Milliyet