Aydın Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü"nden yapılan açıklamada; “Günümüz ekonomik koşullarını dikkate alan ve vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde, prim ödeme yükümlülerinin primlerini kredi kartı ile ödemeleri konusunda kurumumuzca bazı bankalarla anlaşma yapılmıştır. 6 Ekim 2010 itibariyle, 17 banka ile protokol imzalanmış olup diğer bankalarla protokol çalışmaları devam etmektedir” denildi.
Açıklamada, prim ödeme yükümlülerinin kredi kartı ile birlikte bankaların internet bankacılığı ve ATM gibi aracılar ile prim ödemelerini gerçekleştirebilecekleri gibi, otomatik ödeme talimatıyla da prim ödemelerini yapabilecekleri kaydedildi.
Açıklamada, Aydın Sosyal İl Güvenlik Müdürlüğü web sayfasından da primlerin kredi kartıyla ödenebilmesi çalışmaların devam ettiği belirtilirken; “Bu uygulamayla tüm bankaların kredi kartlarıyla prim ve diğer ödemelerin yapılması mümkün olacaktır. Hangi tür ödemelerin kredi kartıyla yapılabileceği bilgisi web sayfalarımızdan duyurulacaktır” ifadeleri kullanıldı.