"Ben CHP'nin belediye başkanıyım. Partimin çıkarları doğrultusunda hareket etmek zorundayım. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapması gereken işi payarak, AK Parti iktidarına prim sağlayamam."

Yayından sonra sert tepkiler alan Keskin, kendini savunarak söylediklerinin arkasında olduğunu ifade etti. "CHP'den değil de bağımsız belediye başkanı seçildiğimi mi söyleyeceğim ?" diyen Bekir Keskin, partisinin politikaları çerçevesinde çalıştığını tekrarladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların, ihtiyaçlarını kendi kaynaklarından karşılaması gerektiğini savunan Keskin, "Bazı ihtiyaçlar için gereken kaynakların belediyeden aktarılması doğru olsa da kendi ödenekleriyle yapmalılar. Atatürk büstü ve okul bahçesinin asfaltlanması gibi işler, belediyenin görevi değil. Artan istekler, öz kaynaklarımızı zorluyor. Milli Eğitim, nasıl olsa belediyelerden kaynak aktarılıyor diye bize yükleniyor. Bu konuyu kaymakamla görüşeceğiz." şeklinde konuştu.

Keskin'e tepki gösteren AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Ali Hadim, bu sözleriyle halkın tercihine saygı duymadığını gösterdiğini söyledi. Hadim, "Ödemiş'te doğduk, Ödemiş'te yaşadık, çocuklarımız Ödemiş'te büyüyor. Halkımızı, partili partisiz demeden bütünüyle kucakladık. CHP'li başkan, talihsiz sözleriyle ilçeyi üzmüştür." dedi.

MHP İlçe Başkanı Metin Kıllı da belediye başkanının, seçimden sonra tarafsız olması gerektiğini hatırlattı. Kıllı, "Belediye başkanı, normal şartlarda halkındır. Bir partinin başkanı diye bir şey olamaz. Nereye ne yaparsa yapsın, Ödemiş'e mal edilmelidir." diye konuştu.

DP İlçe Başkanı Bilal Bahadır da Başkan Bekir Keskin'i haksız bulduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Bir belediye başkanı, siyasi görüşü ne olursa olsun halkın başkanı olmak zorundadır. Önemli olan, Ödemiş'e hizmettir. Bizce kimin yaptığı önemli değil."/yeni şafak