AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem; Tarım Bakanlığı"nın bütçesinde yapılan yüzde 10"luk kesintinin tüm kalemlere sirayet ettiği için primlerde de yüzde 10"luk bir düşüş ortaya çıktığını belirterek, “Primlerde ki zorunlu düşüşü sadece bir yönüyle görmek ve göstermenin gerçekleri yansıtmadığını düşünüyorum” dedi.
Dünyadaki ekonomik krizden Türkiye"nin de etkilemekte olduğunu ifade eden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, krizin etkilerinin önümüzdeki Mayıs – Haziran döneminden itibaren dünyada ve ülkemizde iyileşme sürecine gireceğinin tahmin edilmekte olduğunu söyledi. Dünyayı saran ekonomik kriz etkisinin tüm sektörler ve kesimlerde hissedilmekte olduğuna belirten Erdem, “Bu bağlamda 2009 yılı bütçesinde ekonomik krize bağlı olarak bazı kesintilere gidilmiştir. Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü bütçelerinden yüzde 16,5; Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Hazine Müsteşarlığı ve Tarım Bakanlığı bütçelerinden yüzde 10 kesintiye gidilmiştir. Bu asla keyfi bir uygulama olmadığı gibi yukarıda belirtildiği üzere sadece tarım ürünlerine uygulanan bir kesinti de değildir. Tarım Bakanlığı bütçesindeki yüzde 10"luk kesinti tüm kalemlere sirayet ettiği için primlerde de yüzde 10"luk bir düşüş ortaya çıkmıştır. Primlerde ki zorunlu düşüşü sadece bir yönüyle görmek ve göstermenin gerçekleri yansıtmadığını düşünüyoum” diye konuştu.
Aydın milletvekilleri olarak bu uygulamada Tarım Bakanlığı"ndaki yüzde 10"luk kesintinin diğer kalemlere yansıtılması primlerde her hangi bir indirim yapılmaması yönündeki taleplerini konuyla alakalı tüm Bakanlara ve Başbakan Erdoğan"a ilettiklerini açıklayan Erdem, şöyle konuştu: “Tarım kesimindeki sıkıntıları, özellikle de pamuk üreticilerimizin sorunlarını her platformda ifade ediyoruz. Bu konuyu politika malzemesi yapanlar ve siyasi düşüncesi sebebiyle istismar edenleri de üzülerek izliyoruz. Ekonomik kriz bir dünya gerçeğidir. Hükümetimiz krizle mücadelesini sürdürmektedir ve bu kriz başarıyla atlatılacaktır”