Preveze Deniz Zaferinin 472. yıldönümünü ve Deniz Kuvvetleri Günü Kuşadası"nda da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Ege Deniz Bölge Komutanlığı tarafından, Preveze Deniz Zaferinin 472. yıldönümünü ve Deniz Kuvvetleri Günü"nü kutlamak amacıyla Kuşadası"nda da tören düzenlendi. Kutlamalar programı çerçevesinde Kuşadası limanına demirleyen Ege Deniz Bölge Komutanlığına bağlı TCG Zıpkın isimli savaş gemisi ise öğleden sonra halkın ziyaretine açılacak.
27 Eylül 1538 tarihinde Barbaros Hayrettin Paşa komutasındaki Osmanlı donanmasının, Andrea Doria komutasındaki Haçlı donanmasını Yunanistan"ın Adriyatik Denizi kıyısındaki Preveze Kalesi önünde yendiği ve Akdeniz"i bir Osmanlı gölü haline getiren deniz savaşı olan Preveze Deniz Zaferi"nin 742. yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü tüm yurtta olduğu gibi Kuşadası"nda da kutlanıyor.
Kutlamalar Atatürk anıtı önündeki törenle başladı. Törene; T.C. Gemisi Zıpkın"ın komutanı Deniz Binbaşı Yücel Darcan, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç, Liman Başkanı Yaşar Karabacak, Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı Erdal Sezginer ile gaziler Ekrem Demirhan ve Mehmet Askı katıldı. Yapılan törende Deniz Binbaşı Yücel Darcan tarafından Atatürk anıtına çelenk konuldu, saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.
Kuşadası"nda gerçekleştirilen Preveze Deniz Zaferinin 472. yıldönümünü ve Deniz Kuvvetleri Günü kutlamaları çerçevesinde, Kuşadası limanına demirleyen savaş gemisi Zıpkın öğleden sonra halkın ziyaretine açılacak. Preveze Deniz Zaferinin 472. yıldönümünü ve Deniz Kuvvetleri Günü kutlamaları TCG Zıpkın"da şehit yakınları ve gazilere verilecek akşam yemeği ile sona erecek.