Suudi Arabistan prensesiyle anlaşmazlık yaşayan ünlü Mısırlı tasarımcı kırbaç cezasına çarptırıldı.

Suudi hanedanından bir prenses ile ortaklık kuran Mısırlı ünlü tasarımcı, ticari bir anlaşmazlık nedeniyle çıkarıldığı mahkemede 500 kırbaç cezasına çarptırıldı.

12 Mayıs'ta cezaevine konulan Vefa'ya her hafta 50 kırbaç vuruluyor. Bugüne kadar toplam 200 defa kırbaçlanan Vefa'nın bel kemiğinde ciddi bir problem oluştuğu ve moral olarak çöktüğü belirtildi.

Mısır İnsan Hakları Örgütleri, 39 yaşındaki kadının acilen serbest bırakılması için çağrıda bulunmayı sürdürüyor.

MISIR SESSİZ

Vefa'nın annesi ise kızının savunmasını üstlenecek Suudi Arabistanlı bir avukat bile bulamadıklarını söyledi. Kızıyla görüştürülmediğini anlatan anne, "Her şeyini kaybetti ve moral olarak çöktü" diye konuştu.

Suudi Arabistan'ın Kahire Büyükelçisi nezdinde girişmlerde bulunan anne, Mısır Dışişleri Bakanlığı'nın konu hakkındaki sessizliğini eleştirdi.

İnsan hakları örgütlerinin sıklıkla eleştirdiği Suudi Arabistan'da iki milyondan fazla Mısır vatandaşı çalışıyor. Bu kişiler sistematik olarak ayrımcı muameleyle karşılaşıyor.

TECAVÜZE UĞRAYAN BİLE KIRBAÇLANIYOR

Suudi Arabistan insan hakları örgütlerinin çağrılarına rağmen kırbaç ceazasından vazgeçmiyor. Ülkede, içki içenler, iftira atanlar ve fuhuş yapanlar topluluk önünde kırbaçlanıyor.

İnsan hakları örgütleri zaman zaman tecavüz kurbanlarının da kırbaçlandığını bildiriyor. 2007 yılının Kasım ayında, adı açıklanmayan bir tecavüz kurbanı 200 kırbaç cezasına çarptırılmıştı.

Hürriyet Planet