Erzurum'da minibüs şoförü 37 yaşındaki Özer Şimşek, 31 Mayıs Pazar günü arkadaşlarıyla Tortum Şelalesi'ne pikniğe gitti. Önce Tortum Gölü'nü gezen ve burada fotoğraf çektiren Özer Şimşek, daha sonra 48 metre yükseklikteki şelalenin başına çıktı.

Burada cep telefonunu arkadaşı Sadrettin Sarıaslan'a veren Özer Şimşek, fotoğrafının çekilmesini istedi. El sallayarak objektife poz veren Özer Şimşek'in bu sırada ayağı kaydı.

48 metre yükseklikten suya düşen ve başını suyun dibindeki kayalıklara çarpan Özer Şimşek can verdi. Özer Şimşek'in ölümü, başta ailesi olmak üzere eğlenmeye gittiği arkadaşlarını da yasa boğdu.

'BİR ANDA KAYBOLDU'
Arkadaşı Sadrettin Sarıaslan, "Fotoğrafını çektiğim sırada bir anda kayboldu. Düştüğünü anlayınca hemen suya indim. Suya girmeyi denedim ama derin olduğu için başaramadım. Daha sonra ise cansız bedeni su yüzüne vurdu" dedi. Olayın tanıklarından Uğur Kök de "Hatıra fotoğrafı çektiriyorduk. Özer ağabey şelalenin ucuna doğru gitmişti. Ayağı kayınca aşağı düştü. Şelalenin etrafında hiçbir uyarı levhası yoktu. Etrafına bir tel ya da bariyer koysalardı, bu kadar yaklaşmazdık" dedi. 3 çocuk babası Özer Şimşek, gözyaşları arasında toprağa verildi. (SABAH)