Poyraz, 2008’deki ifadesinde 2003-04’teki Beşiktaş-F.Bahçe maçında şike olduğunu öne sürmüştü. Dün duruşmada ise 2005-06’da Samsun’u 2 kez yenen Beşiktaş’ın 1 maçı şikeyle kaybettiğini iddia etti! Ve çelişkili ifadeleri bununla da bitmedi...

ERGENEKON soruşturmasının, verdiği gerçekle örtüşmeyen ifadeleriyle ünlenen gizli tanığı Poyraz, dün 1. Ergenekon Davası’nda dinlendi ama anlattıkları ile gerçeklerle yine bağdaşmadı.

BİLİNDİĞİ üzere Ergenekon soruşturması kapsamında 3.08. 2008’de ifadesi alınan ‘Poyraz’ 2003-04 sezonun 31. haftasında oynanan Beşiktaş-F.Bahçe maçıyla ilgili olarak “Maçtan önce Sedat Peker, Sergen aracılığıyla Beşiktaşlı futbolcuları yanına çağırdı. Hatırladığım kadarıyla 3 ya da 4 futbolcu geldi. Bildiğim kadarıyla bu futbolcular Tümer ve Sergen idi. Diğerlerinin isimlerini hatırlamıyorum. Sedat Peker bunlara ‘Maçı kaybedin, nasıl kaybediyorsanız kaybedin, o sizin sorununuz’ dedi ve gönderdi. Gerçekten de Beşiktaş kaybetti.

TÜMER maça çıkmamak için her türlü çirkefliği yaptı, maç başladığı sırada yedek kulübesinde oturuyordu. Yedek kulübesinden hakeme müdahale etmeye çalı∫ıyordu. Hakem onu uyarmaya geldiğinde yüzüne tükürdü ve yedek kulübesindeyken kırmızı kart gördü” demişti. Ancak Beşiktaş’ın 3-1 kaybettiği o maçta Tümer yedek değildi, 90 dakika oynamıştı ve kırmızı kart da görmemişti.

TÜMER METİN ATILMADI!

POYRAZ dünkü duruşmada ise 2008’de verdiği ifadeyle çelişti ve “Sergen, Tümer ve İbrahim (O dönem Beşiktaş’ın kadrosunda İbrahim isminde 3 futbolcu vardı, Poyraz hangisi olduğunu belirtmedi) Beykoz’a geldi. Beykoz’da bunlara maçı kaybedin talimatı veriliyor. Ama bu F.Bahçe-Beşiktaş maçı değil. F.Bahçe başkasıyla oynuyor, Beşiktaş da sanırım Samsun’la oynuyordu. Maçı Samsunspor’un kazanacağını söyleyerek girdiğim iddiada 2 takım elbise kazandım.

AZİZ Yıldırım bu maç öncesi Sedat Peker’i arıyor. Peker de Beşiktaşlı futbolcular Tümer, Sergen ve İbrahim’i arayarak, “Çocuklar maçta dikkatli olun ayağınız kırılabilir” uyarısında bulundu. Maç sırasında Tümer yedek kulübesinden bağırarak hakemin yüzüne tükürdü. Hiç oynamadan kırmızı gördü. Sezon sonunda da F.Bahçe’ye transfer oldu. Bu şekilde Beşiktaş’ın elinden şampiyonluğu aldılar” dedi.

FAKAT Tümer’in 2006-07 sezonunda F.Bahçe’ye transfer olduğu için Poyraz, 2005-06 sezonundaki Beşiktaş ile Samsun arasında oynanan bir maçı kastediyor. Ama o sezon Beşiktaş ile Samsun arasında oynanan maçların ikisini de Beşiktaş’ın kazandığı ve Tümer’in bu maçlarda atılmadığı açıkça görülüyor.

Atma Ziyaaa!

POYRAZ’IN “Beşiktaş’ın elinden şampiyonluğu aldılar” dediği 2005-06’da G.Saray’ın 83 puanla şampiyon olduğu ve siyah-beyazlıların ise 54 puanla ligi 3. bitirdiği görülüyor. Ve akıllara “Bu nasıl şampiyonluğu almak?” sorusu geliyor. Gerçekle çelişen ifadeleriyle ünlenen Poyraz, Şener Şen’in Neşeli Günler filminde canlandırdığı çakıyla aslan öldürdüğünü söyleyince ve Münir Özkul’un ‘Atma Ziyaaaa’ diyerek kızdığı ‘Ziya’ karakterini akıllara getirdi.