CD"de eşi A.Ü."nün başka bir kadınla seviştiğini görünce soluğu mahkemede alan F.A.Ü., kocasından boşandı. Hakim, çiftin çocuğunun velayetini de anneye verdi.

Ankara"da yaşayan F.A.Ü."nün hayatı posta kutusunda bulduğu CD"yi izleyince değişti. Hürriyet Gazetesi'nin verdiği habere göre, bir çocuk annesi olan F.A.Ü., kendisine gelen CD"de, kocası A.Ü."nün başka bir kadınla seviştiğini görünce soluğu mahkemede aldı.

Ankara 5. Aile Mahkemesi"nde görülen boşanma davasında koca A.Ü., CD"deki olayın 1.5 yıl önceye dayandığını, karısının olaydan sonra kendisini affettiğini, ortaya çıkan CD üzerine sırf tazminat alabilmek için dava açtığını söyledi. Mahkeme hákimi Sebahattin Ali Erdem ise, "Başka kadınla olan cinsel içerikli görüntüleri kaydeden kocanın ağır kusurlu ve aldatmanın kişilik haklarına saldırı olduğunu" belirterek, kusurlu kocanın tazminat ödemesine karar verdi. Hakim Erdem, gerekçeli kararında olayı şöyle özetledi:

"Davalının, eşini bir başka kadınla aldatmakla yetinmeyip, bu cinsel ilişkiyi kaydetmesi, boşanmayı gerçekleştiren olaylarda tam ve ağır kusurlu olduğu anlaşıldığından, davacının boşanma davası kabul edilmiştir. Tarafların ekonomik durumları ve davacının kişilik haklarına saldırıya uğraması göz önüne alınarak davalının, 10 bin YTL tazminata hükmedilmesine karar verilmiştir."

Hákim Erdem, müşterek çocuğun velayetinin anneye verilmesine, ayda iki kez, dini bayramların ikinci günleri ve Babalar Günü"nde çocuğun babası ile belirlenen saatler içerisinde kalmasına karar verdi.