Beyazşehir ve Posta İşleme Merkezi arasındaki parkurda yapılan yarışmada, erkekler 10, kadınlar ise 5 kilometre koştu.

Aralarında 9 kadının da bulunduğu 32 kişinin katıldığı yarışmada postacılara, balonlarla süslenmiş PTT kargo araçları ve motosikletli postacılar da eskortluk yaptı.

Yarışmaya katılan bazı postacıların kendilerini takip eden PTT minibüslerine bindikleri, bir süre dinlendikten sonra yarışmaya devam ettikleri de gözlendi.

Posta İşleme Merkezi'nde davul ve zurnanın çaldığı ''Bak Postacı Geliyor'' şarkısı ile karşılanan postacılardan birinciliği erkeklerde Koray Koca, ikinciliği İhsan Soyer ve üçüncülüğü Metin Topuz elde ederken, bayanlarda ise ilk sırayı Sibel Demir, ikinciliği Derya Atabaş ve üçüncülüğü ise Birgül Tutar kazandı.

Kadınlar kategorisindeki yarışmanın son 1 metresine kadar başa baş mücadele eden Demir ve Atabaş, bitiş çizgisini geçtikten hemen sonra fenalık geçirdi. Sibel Demir ve Derya Atabaş'a bitiş çizgisinde bekletilen cankurtaranda müdahale edilerek oksijen verildi.

Öte yandan, erkekler kategorisindeki yarışmacılar, bitiş çizgisine üçüncü olarak ulaşan postacı Metin Topuz'un, yarışmanın bir bölümünde minibüse binerek dinlendiğini öne sürdüler.

İlk iki sırayı elde eden Koray Koca ve İhsan Soyer, geçen yılki yarışmada da aynı dereceleri elde etmişlerdi. 5 Yıldır Posta Dağıtıcıları Milli Takımında mücadele eden Koca'nın, Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'nda da 3 farklı derecesi bulunuyor.

Yarışmada birinci ve ikinci olan postacılar, Türkiye Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'na katılma hakkı kazanırken, 38. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'nın da bu yıl Türkiye'de yapılacağı bildirildi.

Yarışmanın ardından düzenlenen eğlence programında, dereceye girenlere çeşitli armağanlar verildi.

Gazeteport