Kocaeli'nin Alikahya beldesinde; sendikalar, odalar ve Alikahyalılar kefen giyerek, 70 bin dönüm tarım arazisi üzerine kurulacak olan dünya devi POSCO demir çelik fabrikasını protesto etti. Eylemciler, yere yatarak, “Kanserden ölmek istemiyoruz.” mesajı vermeye çalıştı.
 
Alikahya Atatürk Mahallesi Turnaoğlu Caddesi`nde düzenlenen eyleme, CHP milletvekili Haydar Akar ve CHP İzmit İlçe Başkanı Ömer Hazer ile TKP İl Başkanı Barbaros Tantan da katıldı. Temiz çevre ve sağlıklı yaşam istediklerini belirten Alikahyalılar ile çevre gönüllüleri kefen giyerek şirketi protesto etti. 7`den 70`e herkesin eylem yerinde olduğu halkın serbest kürsüsü töreninde, iki dakika giyilen kefenlerle ölü numarası yapıldı.
 
Programa, Alikahyalılar`ın yanında olduğunu göstermek için katıldığını belirten CHP milletvekili Haydar Akar, buradaki sıkıntının sadece POSCO olmadığını, yârın İzmit`e termik santral de kurmak isteyeceklerini söyledi. Akar, “İzmit`te seçilen milletvekilleri en küçük fırsatta memleketlerine tatile gidiyor. Ama ben bir yere gitmedim, çünkü benim büyüdüğüm yerler bu dağlar, bu okullar. Sizlerin yanındayım. Mücadelenize destek veriyorum.” dedi. Akar da eylemcilerle birlikte yere yatarak ölü numarası yaptı.
 
Kendisine vazife olarak POSCO`ya karşı mücadele etmeyi görev bildiğini belirten Akar, Alikahya Organize Bölge Sanayisi`nin iptali için elinden geleni yapma sözü verdi. Akar, “Ankara'da POSCO konuşuluyordu. Kaytan bıyıklı bir adam, POSCO fabrikasının kurulmasını istemeyenlerin terörist olduğunu söyledi. Ona sözünü geri aldırttım. Gönülden inanıyorum ki Kocaeli`nin artık fabrikaya ihtiyacı yok.” diye konuştu.
 
Eylem yerinde konuşmalar sık sık, “POSCO`ya hayır” ve “Kanser olmak istemiyoruz” sloganlarıyla kesildi. Traktörle eylem yerine getirilen kefen ve Türk bayrakları eylemcilere dağıtıldı. İlk olarak halk kürsüsü olarak seçilen traktörün üstüne çıkan sendikacı Akın Şişman, “Bir basın açıklaması hazırlamadık, bugün burada herkes içinde geçeni söyleyecek. Ortak amacımız, POSCO`nun buraya kurulmasını engellemektir.” şeklinde konuştu.
 
Traktör üzerine kurulan halk kürsüsüne Alikahyalı Ali Parlak da çıkarak, mahallede zehir saçacak fabrika istemediklerini söyledi. Parlak, “Sadece POSCO`yu ve yetkililerini dinlerim ama mahallemi zehirleyecek fabrikayı inşa etmelerine izin veremem.” dedi.