Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, barajların incir ürünü üzerine bir olumsuzluk yaratması halinde etüt çalışması yapılarak, suyu veya nemi seven yeni bir bitki türü üzerinde durulması gerektiğini ifade etti.
Posacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, barajların hem taşkın önleme anlamında hem de sulama anlamında Aydın için önemli ve yıllardır arzu ettiği yatırım olduğunu, ancak iklimi de farklılaştırabildiğini belirtti.
Yörenin en önemli tarım ürünlerinden incirin nemi pek sevmeyen bir ürün olduğunu ve barajlar nedeniyle artacak nemin ürün kalitesini olumsuz etkileyeceği yönünde endişeler bulunduğuna işaret eden Posacı, şunları söyledi:
''Ülkemizin ihraç ettiği incirin yüzde 65'i Aydın'da üretiliyor. Aydın, kaliteli incir üretimi ve kapasite üstünlüğü ile Türkiye incir üretiminde ilk sırada yer alıyor. Özellikle İncirliova'daki İkizdere Barajı çevresi yoğun incir bölgesidir. Ama bu bölgede tarım bitecek anlamına gelmez. Baraj bölgesinde bu tür sorunlar yaşanması halinde bu bölgelerde suyu veya nemi seven yeni bir bitki türü üzerinde durulması gerektiğini düşünüyorum.'' 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png