KREDİ KARTIYLA ÖDEME İÇİN... 1 Haziran itibariyle tüm doktor muayenehanelerinde POS cihazı bulunması ZORUNLULUK oluyordu...

DOKTORLARA POS CİHAZI İÇİN EK SÜRE VERİLDİ. POS CİHAZLARI KONULUNCA DOKTORLAR VERGİ SEKTİREMEYECEK...
Serbest çalışan hekimlerin muayenehanelerinde POS cihazı bulundurma zorunluluğu 1 Haziran yerine 1 Eylül 2008 tarihinde başlayacak.

5 Ocak 2008'de Resmi Gazetede yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğiyle serbest meslek faaliyeti icra eden hekimler (diş hekimleri ve veteriner hekimler dahil) için getirilen, iş yerlerinde kredi kartı okuyucusu (POS cihazı) bulundurma zorunluluğu, 3 ay erteleniyor.

Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve uygulamanın başlangıç tarihini 1 Haziran 2008 yerine, 1 Eylül 2008 olarak düzenleyen Tebliğ Taslağı, önceki akşam Başbakanlığa gönderildi.

Buna göre serbest çalışan hekimler, diş hekimleri ve veteriner hekimler, 1 Eylüle kadar, tebliğle özellikleri belirlenen POS cihazlarını temin işlemini tamamlayacak. Bu tarihten itibaren de kredi kartı ile yapılan ödemelerde bu cihazlar kullanılacak.

Söz konusu cihazlarla düzenlenecek POS fişleri de, mükelleflerce yürütülen serbest meslek faaliyetinde, Vergi Usul Kanununa uyumlu ''serbest meslek makbuzu'' olarak kabul edilecek.