Antalya Büyükşehir Belediyesi-Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliği ile düzenlenen 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında Antalya Kültür Merkezi’nde gösterilecek yarışma filmleri bilet fiyatları açıklandı.

8-14 Ekim 2011 tarihleri arasında AKM’de oynayacak uzun metraj filmler için öğrenci bileti 3 TL, normal bilet 5 TL olarak belirlendi.

Kadınlara özel çiçekli bilet

Altın Portakal yönetimi 48. Festival’in ana temasına uygun sürpriz bir karar alarak, kadın izleyiciler için bilet fiyatını 1 TL olarak belirledi. Bilet alan kadın izleyicilere, birer de çiçek sunulacak. AKM salonlarında gösterilecek belgesel ve kısa filmler ise tüm sinemaseverler tarafından ücretsiz olarak izlenebilecek.

Ve Kadın Dünyaya Dokundu

Türkiye’nin en uzun soluklu ve en saygın film festivali Altın Portakal’ın iki önemli vurgusundan biri “kadın” olgusu üzerine… Festivalin ana teması buna yönelik olarak “Ve Kadın Dünyaya Dokundu” olarak belirlendi. Bu kapsamda tüm kategorilerde jüriler kadınlardan oluştu; festivale yayılacak şekilde kadın temalı çok sayıda etkinlik düzenleniyor.

1980’li yılların Türk ve Dünya sinemasını odağına alan “… Ve Kadın Dünyaya Dokundu” ana teması üzerine şekillenen 48. Altın Portakal, festival programı içinde kadın temalı filmleri izleyicilerle buluşturacak. 48. Festival’in en önemli etkinliklerinden biri 13 Ekim’de düzenlenecek “Kadın Zirvesi”… Sivil toplum kuruluşları, bilim insanları, siyasetçiler, sanatçılar ve medya mensupları arasından konusunda uzman kadınların buluşacağı “1. Antalya Kadın Zirvesi”nde “Kadına Yönelik Şiddet Neden Artıyor?” sorusuna yanıt aranacak.

817 kişilik Türkiye’nin en büyük sinema salonunda, gala filmlerinin, son iki yıldır olduğu gibi bu yıl da kapalı gişe oynaması, bu konudaki rekorun devam etmesi bekleniyor. 48. Festival’de, en fazla kadın izleyiciye ulaşılması anlamında da rekor kırılacağı tahmin ediliyor.