Çocuk istismarı ve Atatürk aleyhine işlenen suçlarla mücadele için oluşturulan İnternet Güvenliği Başkanlığı (İGB)'na ihbar yağmaya başladı.

Cuma günü resmen faaliyete geçen İnternet Güvenliği Başkanlığı'na, aynı gün biri savcılıktan, diğeri vatandaştan gelen ihbar üzerine cinsel yayın içerikli iki siteye müdahale ederek, yayını engellendi. İnternette özellikle porno ve çocuk istismarına yönelik yayınların artması üzerine, bu tür yayınlarla mücadele için Telekomünikasyon Kurumu'na bağlı olarak oluşturulan İnternet Güvenliği Başkanlığı, zararlı yayınlara karşı sanal ortamı sürekli mercek altında tutacak. Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer'in, yaptığı açıklamada, İnternet Güvenliği Başkanlığı'nın başta cinsel içerikli yayınlar olmak üzere, kumara özendiren, Atatürk aleyhine suç işleyen, çocukları istismar eden sitelerle mücadele edeceğini belirterek, "Bu mücadele başladı. Cuma gününden itibaren bazı sitelerin yayınlarını durdurduk." açıklamasını yaptı.

Acarer, ihbarların daha çok cinsel siteler üzerinde yoğunlaştığını söylüyor. Faaliyete başladığı daha ilk gün, biri savcılıktan, diğeri vatandaşlardan olmak üzere 2 siteye müdahale etmek durumunda kaldıklarını vurgulayan Acarer, vatandaşın rahatsızlık duyduğu yayınlarla ilgili olarak Telekomünikasyon Kurumu'na başvurabileceğini belirtti.

Kurum, yasa kapsamında sayılan konular kapsamında internet ortamındaki yayınlarla ilgili vatandaşların ihbar yapmaları için bir internet adresi ile telefon numaralarını duyuracak. Vatandaşlar, istenmeyen siteleri bu numara ve internet sitesi sayesinde daha kolay ihbar edebilecek. Kurum yetkilileri, bu konuda çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Site adresi ve telefon numarasını birkaç güne kadar duyuracağız." dedi.

Zaman / Selim Kuvel