Sinemaya 1975 yılında "İzin" adlı filmle adım atan Halil Ergün, Mustafa Altıoklar"ın sunduğu Türkmax"taki "Sinemacı" adlı programda ilginç açıklamalar yaptı.

Türk Sineması"nda erotik film furyasının yaşandığı yıllara ait bir anısını anlatan Ergün, dönemin seks filmi yıldızı Arzu Okay"la bu tarz bir filmde oynamaktan son anda vazgeçtiğini söyledi.

Ergün aldığı oyunculuk teklifini şöyle anlattı:

Sinemada ilk filmimi çektim. Kazandığım minicik parayla Cihangir-Pürtelaş"ta bir ev kiraladım. İlk ay her şey yolundaydı ama ikinci ay tek kuruş param kalmadı. Bu arada beni bir yapımcı çağırdı. "Arzu Okay"la porno çekeceğiz. Eğer oynarsan sana 22 bin lira veririm" dedi. O para benim 2 yıllık ev kiramdı. "Abi ben yapamam hem o sahneleri nasıl çekeceğiz" dedim. "Sen merak etme sana külodun altına ten rengi tayt giydiririz, bu işi bitirirsin" dedi. O kadar paraya ihtiyacım vardı ki... 15 dakika düşündüm, terden sırılsıklam oldum. Ama yine de teklifi kabul etmedim.

70"LERİN FAVORİSİ

Arzu Okay, Türk sinemasında 1970"li yıllarda başlayan seks filmleri furyasının en gözde kadın oyuncusuydu. Çok sayıda ünlü isim Okay"ın "rol arkadaşı" olmuştu.