Habertürk'te Oylum Talu'nun sunduğu 'Burası Haftasonu' programına konuk olan Metin Akpınar, eşiyle birlikte belirli toplantılara katıldığını, bunun dışında hayatlarını medyaya açmadıklarını belirtti. Televizyon gazetesinin haberine göre ; "Olabildiğince saklanmaya ve kendimizi korumaya çalışıyoruz" diye konuşan Metin Akpınar, magazin basınından da şikayet etti. "Benim teknede mayolu denize atlarken ve eşimle resmim çekildi. Medya bunu defaatle tekrarladı: 'Şok şok şok, Metin Akpınar'ı böyle görmediniz.' Ben teknedeyim, denize girmeye hazırlanıyorum beni nasıl görmeyi amaçlıyorlardı acaba? Şovalye zırhıyla olsam haber olur. İnsan mayoluysa, şnorkel takmışsa, denize atlıyorsa bu olağandışı bir şey midir? Eşim paletleri giydirirken bana yardımcı oluyor, 'Bu sarışın kadın kim?'. Sonra da sanki bana evlenme cüzdanı sormuş gibi 'Sonradan da eşi olduğu anlaşılmıştır' diyor."

Genelde Göcek'te tatil yaptığını ve orada esnaftan ve seyyar satıcılardan bazı kişilerin medyayı haberdar ettiğini belirten Metin Akpınar, gazetelerin yöneticilerine de seslendi:

"Zavallı muhabirler kolasını alır, sandavicini alır gider, o sıcakta çalılığın arasında bu resmi çeker. Birileri de bu marifetmiş gibi bunu basarlar ve tekrar ederler, bayıltıcı bir şekilde tekrar ederler. Medyayla da fazla uğraşmayalım sonra hemen resmini çekerler adamın. Çünkü benim popomun resimin bile çektiler. Resim çektiğine bir şey demiyorum da bastılar bile. En kötüsü o."

GAZETEPORT