PENDİK"te, inşaat işçisi Mehmet Kırca (29), kimliği belirsiz bir kişi tarafından sokak ortasında pompalı tüfekle vurularak öldürüldü.

Erzincan"da yaşayan ve İstanbul"da inşaatlarda çalışan Mehmet Kırca, saat 22.30 sıralarında hamama gitmek için ablasına ait Fevzi Çakmak Mahallesi Ay Sokak'taki evden sokağa çıktı. Görgü tanıklarının iddiasına göre, bu sırada Mehmet Kırca"nın önünü kesen 20 yaşlarında bir kişi pompalı tüfekle Kırca"ya ateş açtı. Saldırgan yaya olarak kaçarken, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı muayenede Mehmet Kırca"nın göğsüne isabet eden kurşun sonucu öldüğü belirlendi.

Polis, görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda saldırganı yakalamak için çalışma başlattı. Cinayetin nedenini araştıran polis, Mehmet Kırca"nın yakınlarının ifadesine başvurdu. Yakınlarının, Mehmet Kırca"nın bir kadınla yaşarken, 1.5 yıl önce başka biriyle evlendiğini ve evlendikten sonra ilk yaşadığı kadından çocuk sahibi olduğunu söyledikleri belirtildi. Mehmet Kırca"nın birlikte yaşadığı kadınla ilişkisini bitirmesi için kendisini tehdit eden eşinin yakınları tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

Ceset, incelemelerin ardından Pendik Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı./milliyet